
Din 1 martie, toate zonele de catering de la aeroportul din Chișinău vor fi preluate de administrația întreprinderii
Acest lucru a fost anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către administratorul temporar al întreprinderii de stat "Aeroportul Internațional Chișinău", Sergiu Spoială. Potrivit acestuia, așa cum a fost anunțat anterior, de la 1 martie, spațiile de alimentație publică din aeroport vor fi deservite de întreprinderea de stat. "Vreau să fiu clar: nu vorbim despre schimbarea chiriașului, ci despre faptul că întreprinderea în sine va deservi zona de catering. Această decizie a fost luată de conducerea Aeroportului Internațional Chișinău, care este, pe lângă administrator, consiliul de administrație și fondatorul. Această decizie nu a fost luată acum 2-3 zile, iar pe 7 februarie am atenționat compania Aerofood că trebuie să elibereze spațiile aeroportuare pe care le închiriază", a spus el, menționând că statul poate și trebuie să primească veniturile unei companii private în zona de catering a aeroportului. În același timp, Sergiu Spoială a subliniat că compania și-a exprimat oferta privind prețul chiriei pe 15 februarie, iar cu o zi înainte a lansat o campanie de informare împotriva administrației aeroportului. Răspunzând la întrebările jurnaliștilor privind disponibilitatea aeroportului de a deservi zona de catering, șeful aeroportului și directorul Agenției proprietate publică Roman Cojuhari au dat asigurări că, compania dispune de potențialul necesar pentru a organiza condiții adecvate în zona de catering. Aceștia și-au cerut scuze în avans pasagerilor pentru eventualele neplăceri din timpul perioadei de tranziție, care va dura 1-2 săptămâni, în funcție de modul în care se va comporta societatea chiriașă. De asemenea, aceștia nu au exclus continuarea unei campanii de denigrare a administrației aeroportului și a serviciilor de catering care urmează să fie furnizate. În același timp, compania Aerofood a emis un nou mesaj către mass-media, acuzând administrația aeroportului și Agenția Proprietății Publice de abuz și manipulare a opiniei publice pe tema reglementării procesului de eliberare a spațiilor comerciale. Compania a declarat că nu creează și nu intenționează să creeze obstacole în eliberarea spațiilor comerciale - Restaurantul Plai (etajul 2), Aero Cafe și Business Lounge, situate în zona sterilă a aeroportului, în timp ce compania deservește pasagerii și organizează în același timp evacuarea bunurilor deținute. Aerofood susține că aeroportul nu și-a desemnat reprezentanții în comitetul de transfer-acceptare a proprietății în termenul prevăzut. Compania solicită conducerii aeroportului să respecte dispozițiile legale, asigurându-se că comisia are acces și că procedura de evacuare se desfășoară în conformitate cu legea. "Întârzierea nerezonabilă a acestui proces poate avea un impact negativ nu numai asupra activităților comerciale, ci și asupra confortului pasagerilor, care au fost întotdeauna și rămân o prioritate pentru noi", a declarat compania. // 28.02.2025 - InfoMarket