
Moldova a redus, în primele 11 luni ale anului 2020, exporturile de alimente în termeni monetari cu 15,6%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, - la 488,72 milioane dolari.
În același timp, mai mult de jumătate din veniturile provenite din aprovizionarea cu fructe și legume. După cum a fost informată agenția InfoMarket de Biroul Național de Statistică, în special, potrivit statisticilor oficiale, exporturile moldovenești de legume și fructe în Ianuarie-Noiembrie 2020 s-au ridicat la 278,42 milioane USD, o creștere de 6,5% față de aceeași perioadă din 2019. La în același timp, exportul de cereale și produse pe baza acestora a scăzut cu 44,4% - până la 129,6 milioane dolari. Aprovizionarea cu furaje pentru animale în străinătate (cu excepția cerealelor necoapte) a crescut cu 22,1% - până la 26,84 milioane dolari. mierea a scăzut cu 13% - la 17,33 milioane dolari, iar produsele lactate și ouăle de pasăre - au scăzut cu 22,8% - la 11,01 milioane dolari. Aprovizionările cu animale vii din străinătate au crescut cu 5,4% - la 9,45 milioane dolari, iar cafeaua, ceaiul, cacao, condimentele - au scăzut cu 21,7% - la 7,32 milioane de dolari. Exporturile de carne și produse din carne au scăzut cu 31,7% - la 5,24 milioane de dolari, iar diversele produse alimentare și preparate - au crescut cu 34,9% - la 3,49 milioane de dolari. rubrica „Pești, crustacee, moluște și nevertebrate acvatice” a scăzut cu 46,1% - la 14 USD , 31 mii // 03.02.2021 - InfoMarket.