Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Nu doar că ouăle nu sunt vinovate de colesterolul rău, dar chiar îl scad - Studiu

Nu doar că ouăle nu sunt vinovate de colesterolul rău, dar chiar îl scad - Studiu

Un nou studiu arată nu doar că ouăle nu cresc valorile colesterolului ”rău”, dar chiar sunt capabile să îl scadă.

Cercetarea a analizat separat efectele grăsimilor saturate și ale colesterolului alimentar asupra nivelului de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) – cunoscute drept colesterolul ”rău” – din organism, iar rezultatul a fost publicat într-un raport publicat de The American Journal of Clinical Nutrition.

”Ouăle au fost nedreptățite mult timp din cauza unor recomandări nutriționale învechite. Sunt unice, au un conținut ridicat de colesterol, dar un nivel scăzut de grăsimi saturate”, explică Jonathan Buckley, cercetător la Universitatea din Australia de Sud, potrivit Science Alert. Și tocmai aici e secretul.

”În acest studiu, am separat efectele colesterolului alimentar și ale grăsimilor saturate. Am descoperit că un aport ridicat de colesterol din ouă, într-o dietă săracă în grăsimi saturate, nu crește nivelul colesterolului rău. Dimpotrivă, grăsimile saturate s-au dovedit a fi principalul vinovat”, explică omul de știință.

În cadrul studiului, cercetătorii au recrutat 61 de adulți cu niveluri similare de colesterol LDL la începutul cercetării.

Participanții au urmat, pe rând, trei diete diferite, fiecare timp de cinci săptămâni. În total, 48 de persoane au reușit să termine ”regimul”.

În primul grup, dieta a fost bogată în colesterol, dar săracă în grăsimi saturate. Aceasta includea două ouă pe zi.

În al doilea grup dieta a fost dietă săracă în colesterol, dar bogată în grăsimi saturate, fără ouă.

Voluntarii din cel de-al treilea grup au avut o dietă bogată atât în colesterol, cât și în grăsimi saturate, cu doar un ou pe săptămână.

Rezultatele au arătat că dieta bogată în grăsimi saturate a dus la creșterea colesterolului LDL, în timp ce dieta cu ouă, dar săracă în grăsimi saturate, a redus colesterolul rău. Asta sugerează că ouăle nu sunt, de fapt, vinovate pentru creșterea colesterolului.

”Așadar, în cazul micului dejun, nu ouăle sunt cele periculoase – ci porția suplimentară de bacon sau cârnații, care afectează cu adevărat sănătatea inimii”, a explcat Buckley.

stirileprotv.ro

Noutați dupa tema