
Din 19 iulie, unitățile de alimentație publică și zonele de recreere trebuie să asigure o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.
Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, permițând astfel admiterea în unitățile de alimentație publică de orice tip și pe teritoriul zonelor de recreere a unui număr limitat de persoane. În acest caz, fluxul de oameni trebuie organizat astfel încât să fie evitate aglomerațiile. În plus, Comisia a limitat numărul de oaspeți la evenimente festive cu caracter unic în unitățile de alimentație publică - acestea vor putea folosi nu mai mult de 50% din numărul de locuri în spațiile închise din cadrul localurilor. Se stipulează că astfel de evenimente trebuie să respecte cerințele pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19, iar organizatorii trebuie să întocmească o listă a participanților și să țină o evidență epidemiologică (să înregistreze numele, prenumele, IDNP, numărul de telefon, e-mail, adresa de domiciliu a tuturor oaspeților). În același timp, se recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise. Se preconizează că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va înăspri restricțiile în vederea combaterii infecției COVID-19 în piețele agricole, mall-uri, zone de recreere, HoReCa, întreprinderi alimentare și comerciale. // 19.07.2021- InfoMarket.