Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Keller HOLZ – investiții străine în revoluția berii artizanale din Republica Moldova

Keller HOLZ – investiții străine în revoluția berii artizanale din Republica Moldova

Compania moldo-austriacă Keller HOLZ a deschis în Republica Moldova o nouă fabrică de bere ultra modernă, construită în parteneriat cu compania germană Caspary, cel mai mare furnizor mondial de echipamente și lider în tehnologiile de producere a berii. Keller HOLZ a devenit succesorul binecunoscutei companii locale Kellers, fondată în 1997 – prima mini-berărie moldovenească care a deschis ușile lumii incredibile a fabricării berii artizanale și a oferit consumatorului local o bere de autor complet nouă, produsă conform celor mai avansate tehnologii. Odată cu lansarea noii fabrici, întreprinderea moldo-austriacă Keller HOLZ lansează o nouă epocă a berii artizanale în Moldova, iar asta înseamnă calitate veritabilă, sortiment divers și promovarea largă a culturii consumului de bere.

„Având în vedere creșterea vânzărilor și noile cerințe ale pieței locale, a apărut și necesitatea atingerii unui nou nivel de producere. Am decis să nu reechipăm instalațiile existente, ci să construim o nouă fabrică special concepută pentru liniile de producție Caspary”, afirmă Alexandru Sava, directorul general al fabricii de bere Keller HOLZ. Tehnologiile fabriciide bere fac posibilă crearea unui număr nelimitat de rețete și prepararea unei varietăți largi de stiluri și sortimente de bere de autor de înaltă calitate. Berea este îmbuteliată în sticle de 0,33 și 0,5 litri, precum și livrată în butoaie.

Partenerul tehnologic al companiei Keller HOLZ, Caspary, a dezvoltat și implementat peste 200 proiecte de restaurante și fabrici de bere industriale în peste 30 de țări din întreaga lume. Daniel Caspari, proprietarul companiei, precizează: „Începând cu anul 1788, afacerea noastră de familie îmbină abilitățile germane de fabricare a berii cu echipamente inovatoare, orientate spre viitor. Astăzi, clienții noștri sunt atât mini-berăriile private, cât și giganți precum Paulaner și Heineken. Cu toate acestea, Republica Moldova ramâne a fi deosebit de importantă pentru noi. De 5 ani dezvoltăm conceptul unei noi fabrici de bere în țara dvs., iar calitatea noii beri a fost principala solicitare. Echipa partenerilor noștri moldoveni, atitudinea lor față de muncă și accentul pe calitate - au transformat proiectul Keller HOLZ în unul dintre preferatele mele. Mă bucur că într-un final am obținut o bere artizanală veritabilă în Moldova”.

Construcția fabricii a început în anul 2019, iar în primăvara anului 2020, noua noastră fabrică era deja pregătită pentru instalarea echipamentului. Alexandru Sava povestește: „În timpul pandemiei, ne-am confruntat cu restricții severe privind circulația specialiștilor străini care instalează și reglează echipamente în întreaga lume. Fiind de fiecare dată nevoiți să respecte regimul de carantină timp de două săptămâni, fapt ce a contribuit la schimbarea termenilor. În pofida tuturor dificultăților, noua fabrică de bere Keller HOLZ a reușit să producă prima bere pentru noul sezon 2021.”

Astăzi, noua fabrică de bere Keller HOLZ poate produce un număr nelimitat de tipuri de bere. Utilizând malțul premium german Weyermann și echipamentele de ultimă generație de la Caspary, producătorii de bere Keller HOLZ produc bere artizanală de calitate superioară. Pentru a obține cele mai bune feluri de bere, se utilizează până la 10 soiuri diferite de malț și hamei din întreaga lume: Europa, America, Noua Zeelandă, Australia etc. Berarii profesioniști din Germania, Rusia și Moldova lucrează în continuu la rețete noi și creează zeci de tipuri originale de bere artizanală pentru adevărații cunoscători ai acestei băuturi.

Tobias Palmer, berarul principal la Keller HOLZ, susține că: „Berea artizanală Keller HOLZ are la bază rețetele clasice germane. În același timp, continuăm să le perfecționăm în mod constant, îmbinând abordările clasice cu cele inovatoare pentru a promova consumul de bere artizanală în rândul moldovenilor”.

Pe lângă noua fabrică de bere, Keller HOLZ a deschis în centrul Chișinăului, pe adresa bd. Ștefan cel Mare 71, cartea de vizită a fabricii - Keller HOLZ Gastropub, care va combina perfect gastronomia selectă și berea artizanală de calitate. De asemenea, compania a renovat magazinele marca Keller HOLZ Bier Boutique situate în toate sectoarele din Chișinău, iar vânzătorii au fost pregătiți și instruiți de către somelierul de bere al companiei. Berea din buticuri este depozitată în camere frigorifice la o temperatură optimă, ceea ce garantează prospețime și calitate constantă.

Astăzi, compania moldo-austriacă Keller HOLZ privește cu încredere viitorul revoluției berii artizanale din Moldova. „Misiunea noastră este să oferim consumatorului din Republica Moldova un produs de calitate superioară, astfel încât fiecare să-și poată găsi tipul preferat de bere și să devină parte din așa-zisa “cultură a berii artizanale”, concluzionează Alexandru Sava, directorul fabricii de bere Keller HOLZ.

Noutați dupa tema