
Inspectorii ANSA au urmat în România un curs de formare în domeniul controlului oficial al produselor pescărești
În perioada 21-25 iulie, un grup de 10 specialiști ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul aparatului central, al unităților teritoriale și al punctelor de control la frontieră a participat la un curs de formare teoretică și practică la Constanța. Conform comunicatului ANSA, scopul seminarului a fost consolidarea cunoștințelor teoretice și practice ale specialiștilor ANSA în domeniul controlului oficial și al prelevării de probe în sectorul produselor pescărești. În cadrul seminarului au fost abordate următoarele teme: efectuarea controlului oficial la întreprinderile de producție și prelucrare a produselor pescărești, precum și la punctele de control la frontieră (demonstrații practice în portul Constanța); procedura de prelevare de probe în cadrul programelor de supraveghere oficială, precum și controlul programelor de autocontrol la întreprinderile de prelucrare a peștelui; procedura de verificare a loturilor de pește și produse din pește destinate comercializării în țările Uniunii Europene și exportului, cu accent pe eliberarea certificatelor veterinare corespunzătoare. Formarea a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea profesională a personalului ANSA și la consolidarea capacității instituționale de asigurare a siguranței produselor alimentare în sectorul pescuitului, în conformitate cu cerințele naționale și ale UE. Alți angajați ai agenției vor urma ulterior cursuri de formare, în conformitate cu planul de formare al ANSA. // 28.07.2025 — InfoMarket