Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

O companie a miliardarului Bill Gates a creat untul făcut din aer. Are un gust identic cu cel adevărat, realizat din lapte

O companie a miliardarului Bill Gates a creat untul făcut din aer. Are un gust identic cu cel adevărat, realizat din lapte

O companie susținută de Bill Gates susține că a creat untul făcut din aer, care nu necesită lapte animal și are un gust identic cu cel adevărat.
Unt făcut din aer în loc de lapte? Un startup din California susține că a elaborat un proces complex care elimină nevoia de animale în fabricarea untului, lăsându-i însă un gust la fel de bun, scrie The Guardian.
Savor, start-up susținut de miliardarul Microsoft Bill Gates, a experimentat crearea de alternative fără lactate la înghețată, brânză și lapte prin utilizarea unui proces termochimic care îi permite să construiască molecule de grăsime, creând lanțuri de dioxid de carbon, hidrogen și oxigen. Compania a anunțat acum o nouă alternativă pentru unt, fără origine animală.
Reducerea consumului de carne și lactate este una dintre modalitățile cheie prin care umanitatea își poate reduce impactul asupra mediului, deoarece producția de animale este o sursă semnificativă de gaze cu efect de seră, iar Savor spune că produsele sale vor avea o amprentă de carbon semnificativ mai mică decât cele pe bază de animale.
„Untul” ar putea avea mai puțin de 0,8 g echivalent CO2 per calorie. Amprenta climatică standard a untului real nesărat cu 80% grăsime este de aproximativ 2,4 g echivalent CO2 per calorie.
Kathleen Alexander, directorul executiv al Savor, a declarat: „În prezent suntem în faza pre-comercială și lucrăm pentru aprobări, pentru a ne putea vinde untul. Nu ne așteptăm să putem avansa cu orice fel de vânzări până cel puțin în 2025”.
Alternativele la carne și lactate au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, dar unele nu sunt tocmai generoase în ceea ce privește aroma. Savor spune că aroma untului său este exact la fel ca cea a untului adevărat, obținut din lapte.
„Până acum, am avut teste de gust informale cu zeci de persoane”, a spus Alexander. „Ne așteptăm să realizăm un panel mai formal ca parte a eforturilor noastre de comercializare și extindere”.
Ce spune Bill Gates despre untul făcut din aer
Întrebarea acum este dacă oamenii vor folosi astfel de grăsimi sintetice. A face consumatorii să renunțe la produsele lactate și carnea preferate pentru alimente „experimentale” poate reprezenta o provocare.
Susținând inițiativa într-o postare pe blogul său, Bill Gates a scris: „Ideea de a trece la grăsimi și uleiuri produse în laborator poate părea ciudată la început. Dar potențialul lor de a reduce semnificativ amprenta noastră de carbon este imens. Valorificând tehnologii și procese dovedite, ne mai apropiem cu un pas de atingerea obiectivelor noastre climatice”.
„Procesul nu eliberează gaze cu efect de seră și nu utilizează terenuri agricole și mai puțin de a mia parte din apa pe care o folosește agricultura tradițională. Și, cel mai important, are un gust foarte bun - ca cel adevărat, pentru că din punct de vedere chimic este”, a mai spus Gates.
Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, industria zootehnică, care cuprinde întreaga agricultură a produselor lactate și a cărnii, reprezintă 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

stirileprotv.ro

Noutați dupa tema