Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Restaurantul ”Disfrutar” din Barcelona, cel mai bun din lume în 2024. Clienții trebuie să aștepte și un an ca să facă rezervare

Restaurantul ”Disfrutar” din Barcelona, cel mai bun din lume în 2024. Clienții trebuie să aștepte și un an ca să facă rezervare

Cei care vor să călătorească în Barcelona pot să ia cina la cel mai bun restaurant din lume. Însă trebuie să țineți cont de un detaliu important: veți fi nevoiți să așteptați și un an pentru a vă face o rezervare. Bucătarii promit însă o experiență culinară unică.

”Disfrutar”, în traducere „bucură-te”, este cel mai bun restaurant din lume, arată un top publicat anual, “World's 50 Best Restaurants”
”Disfrutar”, în traducere „bucură-te”, este cel mai bun restaurant din lume, arată un top publicat anual, “World's 50 Best Restaurants”, în presa de specialitate din Marea Britanie. Bucătarii gătesc preparate pline de imaginație. De exemplu, ouăle prăjite acoperite de o crustă aurie făcută din alge marine.

Meniurile cuprind în total 30 de feluri de mâncare diferite.
Restaurantul a fost deschis în 2012 de trei chefi celebri. În doar câțiva ani, localul a obținut trei stele Michelin. Titlul de cel mai bun restaurant din lume i-a surprins, însă, pe angajați.

Oriol Castro, chef: „Este foarte important, pentru că toată lumea își dă seama de potențialul bucătăriei spaniole. În trecut, a fost marea bucătărie franceză, apoi a avut loc o mișcare aici, în Spania, a bucătăriei basce”.
Bucătarii care au deschis restaurantul s-au cunoscut când lucrau împreună într-un alt local considerat pionierul bucătăriei moleculare. Și-au folosit experiența pentru a crea un meniu care acum numără 30 de feluri de mâncare inedite.

Vicente Lara, administratorul restaurantului: „Adevărul e că după ce am primit acest premiu, rezervările ne-au dat mai multe bătăi de cap. Înainte aveam o listă de așteptare de șapte sau opt luni. Acum, clienții trebuie să aștepte până la un an. Faptul că oamenii vin la cel mai bun restaurant din lume înseamnă că au o perspectivă diferită, înseamnă că vin să fie surprinși, să se distreze mai mult. Pentru ca asta să se întâmple, trebuie să depunem cât mai mult efort”.

Topul celor mai bune restaurante din lume este deja o tradiție de 22 de ani. De atunci, alte opt localuri din Spania au primit acest titlu.

Euronews.ro

Noutați dupa tema