Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Mănâncă-ți drum prin cel mai bun sushi din Tokyo

Mănâncă-ți drum prin cel mai bun sushi din Tokyo

Autoarea cărții de sushi, recenzorul și ghidul Yukari Sakamoto vă împărtășește alegerile sale dintre cele mai bune cinci restaurante de sushi din capitala japoneză.
La prima vedere, cea mai emblematică mâncare din Japonia este o combinație simplă de fructe de mare și porții de orez de dimensiuni mici. Dar, ca și cultura pe care a ajuns să o reprezinte, lumea sushi-ului este plină de subtilitate, complexitate și istorie.
Cea mai recunoscută versiune de sushi astăzi – numită nigirizushi sau „sushi presat manual” – este un nou venit relativ care datează din anii 1800. Cu toate acestea, cea mai veche versiune de acum mai bine de 1.000 de ani, numită narezushi, a văzut orezul și fructele de mare fermentate împreună înainte ca mesenii să arunce orezul și să mănânce doar peștele conservat.
1. Cel mai bun pentru sushi omakase: Sushi Yuu
Partea superioară rafinată a scenei de sushi din Tokyo poate fi intimidantă pentru cei neinițiați, mai ales cu barierele lingvistice pe care le întâlnesc mulți călători în Japonia. Cu toate acestea, aceasta nu este o problemă la acest sushiya relaxat, care se servește doar de un bătrân, condus de bucătarul japonez vorbitor de engleză Daisuke Shimazaki, pe străzile liniștite din cartierul Roppongi din Tokyo.
Numit după bunicul bucătarului Shimazaki, Sushi Yuu a fost deschis inițial de regretatul tată al bucătarului, Shojiro, în cartierul cam imodat Kameari în 1972, înainte de a se muta în Roppongi la sfârșitul anilor 1970 și, în cele din urmă, locația actuală în 2010. fotografia lui Shojiro stă în spatele tejghelei cu 11 locuri, hinoki-chiparos al lui Yuu, de unde Shimazaki servește nigirizushi clasic în stilul omakase, un termen care se traduce prin „Vă las în seama voastră”. Aceasta înseamnă că, în loc să comandați dintr-un meniu, vi se va servi un fel ales de Shimazaki pe baza produselor de înaltă calitate, de sezon, pe care le aprovizionează în fiecare dimineață de la Toyosu Market.
Adresă: 1-4-15 Nishi Azabu, Minato-ku, Tokyo 106-0031
Telefon: +81 30 3403 6467
Site: http://sushiyuu.com/
2. Cel mai bun pentru sushi accesibil de calitate superioară: Ginza Kyubey
Ginza găzduiește unele dintre cele mai lăudate și exclusiviste sushiya din Japonia, dar cu Kyubey, care a fost deschis în 1935 și este încă condus de aceeași familie, Sakamoto spune că acest cartier de lux are și o legendă a sushi care (deși nu este ieftină) este accesibilă. către călători.
Unul dintre motive este amploarea sa neobișnuită pentru un sushiya de ultimă generație: există cinci etaje cu un amestec de spații intime de tejghea, scaune de masă și camere private, plus o anexă peste drum și mai multe filiale în marile hoteluri. Sakamoto spune că personalul este obișnuit să aibă de-a face cu oaspeții care nu sunt japonezi și recomandă cursurile de degustare la prânz de la Kyubey, care oferă o cale mai accesibilă în acest capăt al spectrului de sushi.
Adresa: 8-7-6 Ginza, Chuo-ku, Tokyo 104-0061
Telefon: +81 3 3571 6523
Site: http://www.kyubey.jp/en
3. Cel mai bun pentru sushi la buget redus: Sushiro
Vorbește multe despre calitatea restaurantelor din Tokyo că unul dintre cele mai mari lanțuri de sushi cu buget redus din țară merită o recomandare. Sakamoto spune că această sucursală a Sushiro din mall-ul subteran Yaesu de la Tokyo Station – una dintre cele 60 din Tokyo și 639 la nivel național – oferă experiența de sushi cu bandă rulantă kaitenzushi prin excelență: plină de viață, distracție, prietenoasă pentru copii, ieftină și – cel mai important – bună.
Nu este nevoie să subliniem aici formalitățile sau barierele lingvistice. După cum explică Sakamoto, pur și simplu luați feluri de mâncare cu coduri de culoare de pe transportorul care trece lângă scaune sau utilizați ecranul tactil multilingv pentru a comanda direct din bucătărie (care ajunge pe o bandă transportoare separată). Există o mulțime de alegere din orice fel, cu farfuriile portocalii de 150 de yeni (0,78 GBP) care poartă nigiri, cum ar fi calamar și somon, în timp ce farfuriile roșii de 210 yeni (1,09 GBP) includ nigiri de dorada și diverse gunkanmaki. Faceți plăcere pe farfuriile negre de 390 de yeni (2,02 GBP) pentru un singur nigiri de ton de calitate superioară.
Adresa: 2-1 Yaesu, Chuo-ku, Tokyo 104-0028
Telefon: +81 3516 31870
Site: https://www.akindo-sushiro.biz/en/
4. Cel mai bun pentru sushi la pachet: Mitsukoshi
Nu, acesta nu este un restaurant de sushi, dar alături de o gamă colorată de tejghele de delicatese, subsolul celui mai vechi magazin universal din Japonia găzduiește tot felul de stiluri de sushi pentru mâncare la pachet.
Adresă: 1-4-1 Nihonbashi Muromachi, Chuo-ku, Tokyo 103-8001
Telefon: +81 3 3241 3311
Site: https://www.mistore.jp.e.az.hp.transer.com/store/nihombashi.html
5. Cel mai bun raport calitate/preț: Manten Sushi
Situat în complexul comercial de pluș Coredo Muromachi din Nihonbashi, Manten Sushi este ceva anormal. Nu numai că restaurantul cu 20 de locuri se deschide duminica, când multe dintre sushiya și piața principală de fructe de mare sunt închise, dar reușește să ofere feluri de mâncare foarte apreciate, numai pentru omakase, la prețurile care ar trebui să facă unele ultra- blush scump pentru sushiya: 3.500 de yeni (18,15 GBP) la prânz și 7.000 de yeni (36,95 GBP) la cină. Compară asta cu 55.000 de yeni (285 GBP) la legendarul restaurant sushi Jiro din Ginza.

Adresă: 2-3-1 Nihonbashi Muromachi, Chuo-ku, Tokyo 103-0027
Site: https://www.manten-sushi.com/

bbc.com