Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2025Dr. Sándor Csány: Fiind a patra ca mărime, OTP Bank din Moldova va crește atât organic, cât și prin posibile fuziuni și achizitiiȘi pare să fie un loc, dar se pare că nuScott HOCKLANDER: Pentru mine, perseverența cetățenilor moldoveni nu este doar o lecție învățată, ci și un mare exempluSorin MASLO: „Anul 2022 a fost unul de cotitură pentru Combinatul „Cricova”, cifra de afaceri a crescut cu aproape 25%” Ratele depozitelor – la maximum. Conjunctura pieței sau De ce băncile au nevoie de depozitele persoanelor fiziceValeriu LAZĂR:”Dacă statul astăzi nu va susține businessul, mâine nu va avea de la cine colecta impozite”Aeroportul din Chișinău, oglindă a statalitățiiMăsurile monetare contra inflației nemonetareBăncile, ca punct de sprijin pentru economie: au majorat profitul și se pregătesc de provocările din semestrul II din 2022Ministerul Finanțelor și investitorii de pe piața valorilor mobiliare de stat, la culmile volumului de plasarePiața bancară: emoții și cerere sportită. Nu există panicăEste oare pregătită Moldova pentru consecințele economice al războiului din țara vecinăNe așteaptă hiperinflație? Totul depinde de diagnoza corectă și tratamentul prescrisCe se întâmplă pe piața valorilor mobiliare de stat și ce atribuție la aceasta are Banca NaționalăSectorul vinicol, în prag de revoluție: Legea de profil falimentează întreprinderile?Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Carne de miel, pască şi ouă roşii. Ce pui pe masa de Paşte?

Carne de miel, pască şi ouă roşii. Ce pui pe masa de Paşte?

Peste două treimi dintre români vor petrece Paştele în familie, aşa că masa de sărbători devine şi mai importantă. Unii deja se pregătesc de cumpărături.

Cea mai iubită carne este cea de ied, conform unui sondaj realizat de cooperativa ţărănească digitală Obor21. Urmează carnea de capră şi oaie, vândută de şapte ori mai bine în perioada aceasta a anului.

O femeie mărturiseşe că de Paşte va mânca tradiţional: „friptură, sarmale, în funcţie de timp în primul rând. Friptură de miel sigur, în rest, nu ştiu”. O alta spune că vor servi „ce pregătim de obicei: cozonaci, ouă, pască, drob”. Întrebată unde îşi face cumpărăturile, ea răspunde: „Din magazin, sigur. Şi de la piaţă.”

Pentru cei care nu au timp să gătească, mâncarea tradiţională este la un click distanţă. Restaurantele s-au pregătit deja cu oferte. Le poţi primi direct acasă, sau le poţi ridica din local.

„Ca de obicei, numai bunătăţuri. Friptură de miel, la cerere facem şi un stufat de miel, borşul de miel de care teoretic zici nu imi place borşul de miel, dar toată lumea îl cumpără şi întotdeauna dispare de la masă, drob. Restul produselor normale, de la pască, cozonaci, salată boeuf. Avem toate variantele posibile, prin forţa proprie, sau clienţii vin să-şi ridice singuri produsele”, spune Cătălin Mahu, proprietar La Mama.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema