
Guvernul a aprobat noi metode de analiză pentru determinarea caracteristicilor fizice și chimice ale produselor vitivinicole.
Calitatea și siguranța produselor vinicole vor fi determinate de noile metode de analiză, care permit determinarea compoziției produselor vinicole și detectarea utilizării unor tehnici oenologice neautorizate. Noile metode de analiză vor contribui la: îmbunătățirea calității și siguranței produselor vinicole oferite consumatorilor; consolidarea poziției vinurilor moldovenești pe piața internațională; sprijinirea producătorilor locali în aplicarea celor mai bune practici oenologice și asigurarea conformității vinurilor cu standardele internaționale. Pentru determinarea caracteristicilor fizico-chimice ale produselor vitivinicole, vor fi utilizate atât metodele de analiză stabilite prin actele normative ale Republicii Moldova, cât și cele recomandate și aprobate de Organizația Internațională a Viei și Vinului, conform ultimei ediții, precum și cele recomandate de Organizația Internațională de Standardizare. // 03.04.2024 – InfoMarket