Cota TVA redusă pentru sectorul HoReCa în perioada stării de urgență în sănătate publică este propusă să fie introdusă din 1 octombrie.

Cota TVA redusă pentru sectorul HoReCa în perioada stării de urgență în sănătate publică este propusă să fie introdusă din 1 octombrie.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de deputatul Dumitru Alaiba. Parlamentarul a propus ca Legea privind impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților clasificate ca Secțiunea I a Clasificatorului de activități economice din Moldova, adoptată anterior de parlament, să intre în vigoare la 1 octombrie. Această lege prevede aplicarea unei cote reduse de TVA (6%) în timpul stării de urgență și/sau de excepținală în domeniul sănătății publice pe alimente și/sau băuturi (cu excepția băuturilor alcoolice), preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, împreună cu serviciile conexe care permit consumul lor imediat, desfășurate în cadrul activităților clasificate ca Secțiunea I a Clasificatorului de activități economice din Moldova, precum și pentru servicii de cazare, indiferent de nivelul de confort, în hoteluri, apartamente hoteliere, moteluri, vile turistice, în bungalouri, pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, campinguri, centre de recreere sau tabere de vară. Această lege a fost publicată la 21 mai și, în conformitate cu Legea cu privire la actele normative, modificările la Codul Fiscal, Codul Vamal și Legea tarifelor vamale, la legile privind aplicarea secțiunilor Codului fiscal, precum și la legi legate de politica fiscală, trebuie să intre în vigoare după 6 luni - începând cu 21 noiembrie. Având în vedere situația dificilă din întreprinderile din sectorul HoReCa, care au fost grav afectate de restricțiile impuse în timpul pandemiei, s-a propus ca legea să fie aplicată, în abatere de la normele legislației, cu o dată fixă. // 20.09.2021 — InfoMarket.

Noutați dupa tema