Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

 În 2020, Parlamentul Moldovei a adoptat 9 proiecte de acte normative menite să armonizeze legislația Republicii Moldova și a UE.

În 2020, Parlamentul Moldovei a adoptat 9 proiecte de acte normative menite să armonizeze legislația Republicii Moldova și a UE.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al celui mai înalt organ legislativ, menționând că, în special, în cadrul a două sesiuni parlamentare desfășurate din Februarie până în Iulie și din Septembrie până în Decembrie 2020, deputații au aprobat în două lecturi: proiectul de lege privind achizițiile publice în sectoarele energiei, apei, transporturilor și poștale; proiectul de lege privind controlul riscului de accidente majore cauzate de substanțe periculoase; un proiect de lege privind procedura de stabilire a încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului și procedura de aplicare a sancțiunilor, precum și un proiect de lege privind fondurile facultative de pensii. În plus, parlamentarii au modificat Legea serviciului poștal, Legea asigurărilor obligatorii de sănătate, Supravegherea de stat a legii sănătății publice, Legea activității sanitare și veterinare, Legea Comisiei naționale a pieței financiare și Legea comunicațiilor electronice. În general, de la începutul activității actualului parlament (21 Martie 2019 - 31 Decembrie 2020), 14 proiecte de acte normative menite să armonizeze legislația Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene au fost incluse în procedura legislativă. În același timp, 9 proiecte au fost adoptate de parlament în două lecturi, iar 1 proiect a fost aprobat în prima lectură. // 19.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema