Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 20 Ianuarie 2021.

Revista presei. Miercuri, 20 Ianuarie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Capital Market»
- Josep Borrell: Uniunea Europeană este pregătită să consolideze asocierea politică și integrarea economică cu Moldova.
Acest lucru a fost declarat de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, în timpul unei întâlniri la Bruxelles cu președintele Moldovei, Maia Sandu.
- Prețurile au crescut doar cu 0,39% pe fundalul recesiunii economice.
Moldova a încheiat 2020 cu performanțe economice scăzute din cauza pandemiei de coronavirus și a scăderii consumului populației. Inflația în luna decembrie a anului trecut a fost de 0,39%. Aceasta este cea mai mică cifră din istoria Moldovei.

* «Аргументы и факты»
- Apele sunt tulburi aici
Despre poziția de neînțeles a Ucrainei cu privire la construirea unei centrale hidroelectrice pe Nistru.
- Clima din Moldova este predispusă la schimbări.
De care evenimente meteorologice ar trebui să le fie frică fermierilor din Moldova.

* «Moldova Suverană»
- În Moldova a fost elaborat un studiu despre viiturile pluviale şi prevenirea inundațiilor
Scopul acestuia constă în evaluarea modificărilor caracteristicilor temporale și spațiale ale scurgerii de viitură de pe rîuri, determinate de activitatea omului.
- Producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de granturi pentru dezvoltare
Suedia și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului AdTrade, au lansat un concurs de granturi pentru producătorii și procesatorii agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului, care doresc să-și unească eforturile pentru a adopta tehnologii inovatoare în procesul de producere și prelucrare a produselor agricole, pentru a-și spori competitivitatea și a accesa noi piețe de desfacere.

* Медиа
- NM Espresso: despre ce a vorbit Sandu cu regele Belgiei și ce fel de vaccin poate primi Moldova săptămâna aceasta (newsmaker.md)
- Unul dintre cei mai mari exportatori de cereale a preluat o gospodărie agricolă. Ce a urmat (mold-street.com)
- Tranzacțiile cu grâu alimentar, tot mai puține în Republicii Moldova. A scăzut considerabil numărul operațiunilor de import și export (agora.md)