Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 13 ianuarie 2021.

Revista presei. Miercuri, 13 ianuarie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Capital Market»
- Companiile moldovenești și românești vor promova vinurile interne.
Inițiativa aparține Biroului Național al Viei și Vinului din Moldova în cooperare cu Topdrinks.ro, care a creat o secțiune specială pentru vinurile moldovenești.
- Băncile și-au intensificat activitatea: creditele ipotecare au crescut cu aproape 30%
Aceasta este cea mai impresionantă creștere în comparație cu alte tipuri de împrumuturi, potrivit Băncii Naționale a Moldovei.

* «Аргументы и факты»
- Rezultatul muncii grele.
Despre faptul că în curând în Moldova va începe vaccinarea împotriva COVID-19.
- Prețuri fierbinți.
Despre motivul pentru care combustibilul devine mai scump în Moldova.

* «Moldova Suverană»
- O grupare specializată în contrabandă cu narcotice a fost anihilată de oamenii legii
Ofițerii Serviciului Vamal, în colaborare cu procurorii au anihilat o grupare infracțională, specializată în contrabandă cu produse narcotice în proporții deosebit de mari, introduse în țară prin intermediul coletelor poștale.
- Controlul prețurilor la carburanți va fi intensificat
Consiliul Concurenţei va intensifica controlul asupra formării preţurilor la produsele petroliere din Moldova în contextul creşterii acestora pe pieţele internaţionale în 2021.

* Медиа
- NM Espresso: despre ce a vorbit Sandu cu Zelenski, de ce Slusari și Chicu s-au certat de la bani și cum au apărut germanii în Moldova (newsmaker.md)
- Dosarul Platon. Cumnatul refuză să depună mărturii și spune că ar putea fi omorât (mold-street.com)
- Maia Sandu primește încă o ofertă pentru funcția de premier. Voronin: Să mă înainteze, să vedeți ce fac eu din ei toți (agora.md)