Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

PREMIILE THE BANKER 2020: INTESA SANPAOLO CÂȘTIGĂ TITLUL „BANCA ANULUI ÎN EUROPA DE VEST” ȘI „BANCA ANULUI ÎN ITALIA”

PREMIILE THE BANKER 2020: INTESA SANPAOLO CÂȘTIGĂ TITLUL „BANCA ANULUI ÎN EUROPA DE VEST” ȘI „BANCA ANULUI ÎN ITALIA”

Intesa Sanpaolo este prima bancă italiană recunoscută drept cea mai bună bancă din Europa de Vest

Intesa Sanpaolo a fost premiată drept „Banca Anului în Europa de Vest” și „Banca Anului în Italia” de The Banker, publicația de specialitate a Financial Times Group. Este pentru prima dată când o bancă italiană primește recunoașterea drept „Banca anului în Europa de Vest”.
În selecția sa, comisia de juriu internațional a The Banker a luat în considerare performanța financiară puternică a Intesa Sanpaolo și fuziunea de succes cu UBI Banca, care a creat un campion bancar italian capabil să concureze cu succes la nivel european. Comisia a acordat o importanță deosebită rolului vital pe care l-a jucat Intesa Sanpaolo în sprijinirea economiei și societății italiene în perioada pandemiei COVID-19.

Marco Elio Rottigni, Șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo, a declarat: „Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai performante grupuri bancare din Europa și se remarcă prin forța bilanțului său. După fuziunea cu UBI, aceasta se află pe pozițiile de top în clasamentul zonei euro după capitalizarea pieței, fiind, de asemenea, printre cele mai bune bănci europene, conform mai multor indicatori financiari și de performanță. Recunoașterea The Banker drept „Banca Anului în Europa de Vest” reflectă nu numai aceste cauze importante, ci și faptul că achiziția UBI a deschis calea către tehnici inovatoare de fuziune bancară, apreciate și aprobate de autoritățile de reglementare. Apartenența la un grup bancar atât de prestigios și solid pune subsidiarele noastre internaționale în poziția de a contribui semnificativ la succesul grupului, deoarece beneficiază pe deplin pe piețele lor interne de oportunități comune, sinergii și bune practici. Pandemia COVID a făcut acest lucru și mai important și împreună am lansat inițiative concrete pentru a sprijini economiile locale, clienții și oamenii noștri, creând valoare adăugată pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea Grupul. "

Marco Santini, CEO al EXIMBANK: „Recunoașterea importantă de care este distinsă Intesa Sanpaolo reflectă, de asemenea, contribuția și rolul jucat de EXIMBANK în Republica Moldova de-a lungul anilor, ca furnizor de încredere de soluții financiare menite să sprijine clienții persoane fizice și juridice. În linie cu valorile grupului, suntem atenți constant la nevoile partenerilor noștri, lucru cu atat mai necesar pe durata crizei de coronavirus, când ne-am mobilizat rapid abilitățile tehnologice și expertiza financiară pentru a adopta măsuri de protejare și sprijin atât a angajaților, cât și a clienților noștri.”
Despre EXIMBANK
EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare ("MasterCard Inc." şi "Visa Inc.") şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking "EXIMBANK-ONLINE"). În data de 13 martie 2018 EXIMBANK a devenit oficial parte a Grupului Intesa Sanpaolo, după finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al EXIMBANK de către Intesa Sanpaolo.

Despre Intesa Sanpaolo
Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai solide și profitabile bănci din Europa, oferind management de avere, servicii bancare de consum, servicii bancare corporative și de investiții, management de active și asigurări. În calitate de lider de piață în Italia, Intesa Sanpaolo deservește aproape 14,6 milioane de clienți prin canale digitale și tradiționale. Băncile subsidiare internaționale ale grupului asigură 7,2 milioane de clienți suplimentari în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Intesa Sanpaolo este recunoscută ca una dintre cele mai durabile bănci din lume. Grupul consideră că crearea de valoare ar trebui interpretată pe scară largă, sprijinind scopul social și conducând economia reală. Ca parte a angajamentului său pentru o creștere durabilă, Intesa Sanpaolo a creat o facilitate de finanțare de 5 miliarde EUR dedicată economiei circulare. Proiectul la scară largă al Grupului pentru incluziune economică și reducerea sărăciei include un Fond pentru Impact care oferă împrumuturi de 1,2 miliarde EUR acelor părți ale societății care consideră că accesul la credit este dificil. Intesa Sanpaolo este profund angajat în inițiativele culturale pe care le promovează pe cont propriu și împreună cu parteneri din Italia și din străinătate, inclusiv expoziții permanente și temporare ale vastului patrimoniu artistic la Gallerie d'Italia, cele trei muzee ale grupului situate în Milano, Napoli, Vicenza și în curând și la Torino.

Website: group.intesasanpaolo.com | Facebook: @intesasanpaolo
Website: eximbank.md | Facebook: @EximbankBankofIntesaSanpaolo

Noutați dupa tema