Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

MAIB recomandă 12 comori literare pentru a-ți îmbogăți gândirea financiară în 2021

MAIB recomandă 12 comori literare pentru a-ți îmbogăți gândirea financiară în 2021

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar cu toții conștientizăm importanța lor în secolul XXI. Poate că, totuși, ne schimbă viața odată ce învățăm să-i gestionăm strategic? Să facem cumpărături ghidați de necesități, să economisim și să investim, să lăsăm banii să circule într-un lanț logic și absolut firesc.
Pornind de la valoarea și rolul finanțelor în viața noastră, cum te-am obișnuit deja la început de an, venim cu câteva recomandări de cărți de educație financiară. Scrieri care au schimbat viețile a mii de oameni și care, cu siguranță, își vor lăsa amprenta și asupra obișnuințelor tale de administrare a banilor.
Tradițional, facem 12 recomandări de comori literare, câte una pentru fiecare lună a anului:
1. Cel mai bogat om din Babilon – George Clason
Dacă ești prea darnic și realizezi că acest lucru deseori lucrează împotriva ta, atunci ai grijă ca această carte să fie în fiecare seară pe noptieră. Printre file vei descoperi cum economiile nu doar că te pot salva, dar și te pot îmbogăți simțitor.
2. Conducta de milioane - Burke Hedges
O carte dedicată primordial celor care s-au gândit cel puțin de 2 ori că nu sunt suficient de mult plătiți pentru ceea ce fac. Burke Hedges explică circuitul banilor și cum să-ți construiești propria „conductă”.
3. Copil bogat, copil isteț - Robert Kiyosaki
Dacă ai citit „Tată bogat, tată sărac”, găsește un loc și acestei cărți în bibliotecă. E despre arta de a nu rămâne îndatorat și cum locul de muncă de vis s-ar putea să nu te fericească financiar.
4. De la idee la bani – Napoleon Hill
Probabil una dintre cele mai populare cărți din domeniul financiar. După cum spune și titlul, nu e îndeajuns să visezi – învață să transformi aspirațiile în realitate, realitate care să-ți bucure nu doar inima, dar și buzunarul.
5. Principii - Ray Dalio
Un bun început dacă în acest an ai ca scop să investești. Ray Dalio te va învăța să nu greșești, dar chiar dacă se va întâmpla asta, tot el îți va spune cum să transformi un eșec în oportunitate.
6. De neclintit – Tony Robbins
Recomandată în primul rând pentru strategiile de elaborare a unui plan financiar, opera lui Tony Robbins are și mai multe idei cheie pe care le poți implementa mai ales dacă ai în spate o afacere.
7. Cum să vorbești pe limba banilor - John Lanchester
La prima impresie e un dicționar plictisitor, dar dacă activezi în sfera economică îți va fi cel mai bun prieten.
8. O pereche de pantofi: finanţele şi contabilitatea afacerii - Tinca Celnicu
2021 poate fi un an bun pentru lansarea unei afaceri, de aceea inițierea în arta administrării financiare trebuie să fie un obiectiv de bază. Această carte te va ajuta să înțelegi cum circulă banii în cadrul întreprinderii și cât de rapid poți avea profit.
9. Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta – Gary Vaynerchuk
Chiar dacă multe voci spun că anul ce urmează va fi unul provocator, nu uita că orice provocare poate fi o ocazie unică de a te manifesta. Împreună cu Gary Vaynerchuk evaluează posibilitatea de a transforma pasiunea într-o activitate care să-ți aducă nu doar plăcere, dar și bani.
10. Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu - David Bach
Așa cum 2020 a fost un an în care ne-am trezit cu nevoia de a economisi la greu, acum e momentul potrivit să învățăm cum să facem rezerve din timp. În plus, autorul acestei cărți este singurul care descrie detaliat pașii concreți ai sintagmei „plătește-te mai întâi pe tine însuți”.
11. Investitorul inteligent - Benjamin Graham
Niciodată nu este târziu să înveți a investi. Autorul cărții te va duce ușor, dar sigur, în lumea acțiunilor, bursei de valori și gândirii strategice.
12. Aici ar fi trebuit să fie cartea pentru decembrie 2021, dar așa cum este o lună dedicată totalizărilor, cea mai bună carte pe care ai putea să o citești sunt chiar propriile lecții însușite pe parcursul celor 12 luni. Notează-le pe o foaie și analizează cât de mult au influențat asupra gândirii tale financiare. Nu uita, un aspect mai important în viață este informația, care este de neprețuit!
Moldova Agroindbank îți dorește lecturi motivaționale în 2021, încurajându-te să-ți dezvolți noi obiceiuri financiare sănătoase. Spor la citit!

Noutați dupa tema