Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

„De la pasiunea pentru muzică, la un restaurant în Chișinău, cu vederea spre pădure” Istoria de succes a doi prieteni muzicieni

„De la pasiunea pentru muzică, la un restaurant în Chișinău, cu vederea spre pădure” Istoria de succes a doi prieteni muzicieni

În anul 2020, restaurantul Attico cu siguranță a devenit una din cele mai pitorești locații cu terasă din Chișinău. Unde, păstrând distanța socială și alte norme pandemice am putut să ne mai relaxăm de provocările anului 2020 și să ne delectăm cu cele mai delicioase bucate. Chiar dacă este o afacere „proaspătă” în domeniul HoReCa, fondatorii Mihai Sănduța și Mîțu Serghei au reușit să îi creeze un nume sonor, atrăgându-și clienții printr-un meniu personalizat și o locație deosebită.
Muzicieni de profesie, cei doi prieteni mereu au visat la un local al lor, unde ar putea să combine cele două pasiuni: muzica și organizarea evenimentelor. Și iată că, acum 2 ani, pe 22 decembrie 2018 au deschis ușile restaurantului Attico, cu o terasă impunătoare, bucătari iscusiți, și desigur – muzică bună. Au pășit cu dreptul în lumea antreprenoriatului, și chiar din prima zi, noua locație gastronomică s-a bucurat de mult așteptații oaspeți.
„Lansarea unei afaceri în Moldova e foarte provocatoare, dar și interesantă, dacă știi să planifici fiecare pas. Când am venit aici, nu era nimic absolut, doar pereți goi și o schiță de construcție. Toți prietenii și cunoscuții noștri așteptau cu nerăbdare să ne inaugurăm, iar asta ne-a motivat și mai mult că mergem pe calea corectă. Colaborarea cu Microinvest am început-o la scurt timp după inaugurare. Chiar dacă totul merge bine, am avut nevoie de un suport financiar sigur și rapid. Expertul a înțeles din prima necesitățile noastre și în scurt timp am aplicat pentru primul credit, încrezuți și fără frică. Sunt multe obstacole în acest domeniu, dar dacă ai un partener de încredere și o echipă bună alături, totul merge mai ușor,” spune Mihai Sănduța, unul din fondatorii restaurantului și administratorul localului.
„Am pus accentul pe locația pitorească, muzica bună și meniul cu bucate inedite”
Încă de la intrare, suntem întâmpinați de un decor naturist, atmosferă primitoare și un miros apetisant de bunătățuri gastronomice. Cartea de vizită a localului este steak-ul de porc, după o rețetă personalizată, pregătit chiar de bucătarul-șef, pentru care, oaspeții fideli vin chiar și de departe. Toate bucatele din meniu sunt servite cu grijă și pregătite din suflet. Iată de ce, practic toți oaspeții ajunși la Attico, între timp, devin clienți fideli.
„Într-un restaurant nu e deajuns doar să atragi clienți, dar și să îi uimești prin deservire și mâncare bună, ca să revină cu drag. Noi am încercat să aducem ceva nou la Attico, ce nu poate fi găsit în altă parte. Bucătăria e deosebită de alte localuri. Tot ce avem în meniu e produsul nostru propriu. Fiecare fel de mâncare a fost ales individual, împreună cu o echipă de bucătari profesioniști. În plus, noi, ca proprietari suntem mereu aici, alături de echipă. Trebuie să fii implicat pe deplin în afacerea ta, dacă dorești să ai rezultate frumoase”, spune Mîțu Serghei.
„Microinvest a fost alături de noi în perioade dificile, oferindu-ne soluții simple și rapide”
Antreprenoriatul presupune multă muncă, dedicare și curaj, mai ales în domeniul HoReCa. La fel ca oricare afacere, un restaurant necesită investiții permanente în dezvoltare, pentru a oferi clienților doar ce e mai bun. Pentru suport financiar, proprietarii localului au apelat la Microinvest și s-au convins din start că au făcut o alegere corectă. Nu i-a speriat nici pandemia! După o perioadă inactivă de peste 4 luni, restaurantul și-a deschis ușile în luna August, păstrându-și întreaga echipă, cu peste 25 de angajați, dar și cei mai fideli clienți.
„Pandemia e o pagină tristă în activitatea tuturor afacerilor, mai ales a restaurantelor. A fost greu să primim vestea în Martie, dar ne-am mobilizat și am reușit să ne menținem întreaga echipă și speranța că totul se va rezolva. Abia în August am reușit să ne redeschidem ușile. Am fost norocoși și de faptul că Microinvest ne-a oferit vacanță la achitare toată această perioadă. În general, despre colaborarea cu Microinvest avem o părere pozitivă. Am fost înțeleși din prima, și cel mai important – au crezut în noi. În afaceri, soluții rapide în suportul financiar sunt indispensabile, mai ales în momente mai puțin favorabile”, ne-a spus încrezut Mihai Sănduța.
Și pentru că suntem la început de an, când toți se gândesc la planurile pentru 2021, și cei doi antreprenori nu au ezitat să ne împărtășească scopurile mărețe de viitor. Își doresc să rămână în continuare în lista locațiilor preferate pentru clienții lor fideli, să depășească criza creată de situația pandemică și poate, în câțiva ani, să creeze chiar o rețea de restaurante.
„Ne place ceea ce facem, iar pe viitor cu siguranță ne vedem tot în acest domeniu. Dorim să ne extindem și poate să deschidem rețeaua noastră de restaurante în Chișinău și de ce nu, în toată Moldova. Paralel, nu uităm nici de muzică. Pentru cei care aleg să-și organizeze evenimentele private la noi, oferim tot pachetul de servicii, de la sală, decor, tort, până la muzică și dansatori. Anul acesta evenimente au fost puține și foarte mici, din cauza pandemiei. Sperăm că 2021 va fi mai bun pentru noi, cei din domeniul HoReCa”, spune cu încredere Mîțu Serghei.

Noutați dupa tema