Noutaţi

Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2021Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT

Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT

Proiectul „Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.
Programul va include evenimente informale cu caracter lunar, conferințe, sesiuni de socializare, orientare în carieră, mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. Toate acțiunile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele Tech Women, rol conferit celor 11 profesioniste IT selectate prin intermediul unui concurs public. Candidatele selectate reprezintă diverse domenii de activitate din întreaga industrie și s-au remarcat prin performanțele atinse, dar și prin implicarea activă în inițiativele de abilitare a femeilor în sectorul IT.

În Republica Moldova, ponderea femeilor în domeniul TIC constituie 17-18% din totalul persoanelor angajate în sector, cu 5% mai puțin decât în România și Bulgaria. Un studiu realizat de Comisia Europeană arată că încurajarea femeilor să acceseze oportunitățile de angajare în domeniul TIC ar putea duce la o creștere anuală a PIB-ului UE cu circa 9 miliarde de euro, ceea ce confirmă aportul semnificativ pe care l-ar putea avea acestea la o creștere economică durabilă și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Natalia Ursu, lidera Comunității Tech Women: „Noi credem că potențialul, talentul și capacitatea de a deveni un profesionist excelent sunt calități care nu țin cont de gen și că femeile, deopotrivă cu bărbații, ating performanțe înalte în domeniul IT și aduc o contribuție importantă la dezvoltarea unor produse și servicii inovatoare. Ne-am convins de acest lucru în companiile în care activăm în calitate de profesioniste IT, dar și în cadrul tuturor evenimente pe care le desfășurăm în cadrul comunității Tech Women. Ceea ce ne propunem să facem prin intermediul Programului «Tech Women Ambassadors» este să împărtășim motivație, să creăm și să multiplicăm oportunitățile de dezvoltare și afirmare, să fim alături de fetele și femeile care sunt abia la început de cale sau doar visează să acceseze acest sector, să ne susținem reciproc și să îmbogățim încontinuu experiența și cunoștințele noastre”.

Elementul inedit al Programului este un parteneriat exclusiv, stabilit cu RAQUETTE, brandul vestimentar din Republica Moldova, care a cucerit rapid prin stilul minimalist și versatilitatea produselor atât femeile din Moldova, cât și piața internațională. Din 2012, surorile Dana și Violette Basoc continuă sa creeze pentru RAQUETTE, o casă de modă care are în spate o familie, o echipă de profesioniști și multă dedicare pentru tot ce înseamnă frumos.

Dana Basoc, Brand Manager RAQUETTE: „Este un parteneriat într-adevăr deosebit pentru noi și o provocare mare să combinăm moda și domeniul IT. La RAQUETTE am fost întotdeauna inspirați de femei, fie că ele sunt studente, mame, antreprenoare, directoare de companii, superstaruri sau specialiste în IT. Prin susținerea și implicarea în acest program, ne dorim să punem accent pe importanța îmbrățișării vocațiilor și aspirațiilor autentice, a impulsurilor creative și a frumosului, indiferent de ocupația si lifestyle-ul participantelor. Credem că fiecare femeie este frumoasă, talentată și unică în felul sau, iar noi suntem aici pentru a le ajuta să scoată în evidență și să pună în valoare toate aceste atuuri.”

Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors” vor fi desfășurate cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor Din Domeniul TIC. Inițiativele vor fi adresate tuturor femeilor din domeniul IT și tinerelor care sunt deja în domeniu sau intenționează să îl acceseze. Comunitatea Tech Women va reveni cu detalii privind posibilitățile de implicare în cadrul acestei inițiative.

Platforma „Tech Women” este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării condițiilor pentru participarea deplină a acestora în cea mai dinamică și profitabilă industrie a prezentului și viitorului. Tech Women reunește o multitudine de evenimente pentru schimb de experiență, transfer de cunoștințe, programe de mentorat, conferințe motivaționale, acțiuni educaționale și de facilitare a accesului la oportunități de carieră, creștere și afirmare profesională în sfera tehnologiilor.