Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Moldova Startup Week 2020: Cinci oportunități pentru startup-uri din țara noastră

Moldova Startup Week 2020: Cinci oportunități pentru startup-uri din țara noastră

Ai o idee de startup sau un proiect la care lucrezi deja și ai dori să continui dezvoltarea lui? Înregistrează-te la Moldova Startup Week 2020 și află despre numeroasele oportunități de care poți beneficia pentru a-ți transforma ideea în afacere. Între 16-20 noiembrie, îți dăm întâlnire online, alături de o comunitate de oameni cu spirit antreprenorial, care sunt convinși că inovațiile pot schimba lumea: investitori internaționali, acceleratori, antreprenori, autorități, parteneri de dezvoltare internaționali etc. Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars, evenimentul fiind organizat de Startup Moldova, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului TEKWILL.
Înregistrează-te aici. Termenul limită pentru înscriere este 12 noiembrie:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2WnZk-BZj-mfgH1teHF7jyQbh7pkalmJE4BUu5eoUcubcjw/viewform?fbclid=IwAR3lQmrYjUcZaReUQzmCKoscrdqdhPRFQZ_Hxg8TaLSvLbGio1oIwFX5M3g
Îți prezentăm cinci cele mai mari oportunități pe care le vei putea să explora la Moldova Startup Week 2020:
1. Programe de accelerare. Pentru a dezvolta o afacere este nevoie de anumite cunoștințe şi abilități care nu sunt cultivate în școală, însă pot fi dobândite în timp, prin accesul la experiența altor persoane. Acceleratoarele acoperă această nevoie şi oferă, în plus, acces la expertiză, care poate fi valorificată pentru a-ți dezvolta afacerea. La eveniment vor participa și reprezentanții programelor Startup Moldova, Rockit Academy, Dreamups, XY Partners, iHUB Chișinău, la care poți lua parte și după încheierea sesiunilor.
2. Experiențe internaționale. Invitați internaționali, cu o vastă experiență în dezvoltarea startup-urilor, vor fi în lumina reflectoarelor pentru a împărtăși cu tine poveștile lor de succes, de la eșec la reușite. Evenimentul va deveni, astfel, un hub al experților din aproximativ 10 state. Printre invitații speciali va fi și Kamran Elahian, antreprenorul high tech care a fondat 10 startup-uri, trei dintre care au devenit „unicorni” -  startup-uri evaluate la peste 1 mlrd de dolari.
3.Demo Day” cu investitorii. La eveniment vei avea posibilitatea să cunoști mentori, acceleratori și investitori pentru a lucra împreună cu ei la îmbunătățirea viitoarelor inițiative. Astfel, vei putea stabili conexiuni cu alți membri ai comunității autohtone de startup-uri și vei cunoaște produsele altor participanți. Vei colecta feedback și sugestii pentru a-ți îmbunătăți ideea de afacere sau startup-ul. În cadrul atelierelor practice, vei învăța despre modul în care trebuie să prezinți afacerea ta potențialilor finanțatori și cum trebuie să scoți în evidență principalele componente ale produsului pe care intenționezi să-l dezvolți.
4. Posibilități de finanțare. Finanțarea este foarte importantă pentru scalarea unui startup. Vei cunoaște mai multe detalii despre astfel de oportunități și despre modul în care poți să le accesezi. Vei putea astfel să pui în practică absolut tot ce ai reușit să înveți până acum. Cunoștințele acumulate te vor ajuta să depășești frici și să te înarmezi cu curaj – componente esențiale în stabilirea parteneriatelor de încredere cu investitorii. În lista investitorilor sunt incluse nume ca Jakub Stracina - cu investiții în Cehia și Polonia, Levan Kavtaradze - cu startup-uri dezvoltate în Federația Rusă, Stanislav Ivanov - cu plasări de capitaluri în Estonia, dar și Dan Sturza – cu investiții în România. Evenimentul va anunța și crearea unui fond de investiții local pentru startup-uri, iar tu vei cunoaște modalitățile și condițiile necesare pentru a beneficia de sprijin în transformarea și promovarea startup-ului sau produsului tău.
5. Mai multe cunoștințe despre legislație. Din prima sursă vei afla aspecte importante ce țin de legislație cu privire la dezvoltarea afacerilor în IT. Iar pentru a-ți contura o imagine de ansamblu despre ecosistemul antreprenorial din Moldova, experții îți vor vorbi despre aspectele cadrului legal pentru a fi mai pregătit pentru lansarea sau dezvoltarea ideii de afaceri. Totodată, vei afla despre înlesnirile de care poți beneficia inițiând o afacere în IT, iar toate condițiile de reglementare ale business-ului în fața legii, le vei afla direct de la profesioniștii din domeniu.
Moldova Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta este desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oameni relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, viitori antreprenori, investitori și organizații de suport.
Mai multe detalii despre programul evenimentului aflați https://startupmoldova.digital/startup-week/