Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cetățenii moldoveni aflați în străinătate pot plăti impozite și servicii comunale în Moldova prin intermediul aplicației Paynet.

Cetățenii moldoveni aflați în străinătate pot plăti impozite și servicii comunale în Moldova prin intermediul aplicației Paynet.

Aplicația a fost dezvoltată de compania moldovenească Paynet cu sprijinul proiectului TEKWILL. Principiul aplicației este simplu: utilizatorii se pot înregistra folosind numărul de telefon al țării în care se află. Tranzacțiile sunt protejate cu o parolă unică, care este trimisă prin SMS și fără care transferurile bănești nu sunt confirmate. Potrivit dezvoltatorilor, la scurt timp după lansare, aplicația a fost descărcată de aproximativ 90 de mii de concetățeni din Moldova, Italia, Germania și alte țări. Peste 5,6 mii de compatrioți din diaspora au devenit utilizatori, iar aproximativ 100 de mii de lei au fost deja transferați. „Folosind aplicația, cetățenii Moldovei, fiind oriunde în lume, pot plăti facturi pentru telefon, servicii comunale, internet și televiziune, produse de frumusețe și sănătate, pot plăti împrumuturi sau pot plăti impozite. Acest lucru se poate face în siguranță, online, fără a merge la bancă, chiar de acasă”, a declarat directorul executiv al Paynet, Călin Greadcenco. Este de remarcat faptul că aplicația este una dintre cele 10 inițiative private implementate la TEKWILL (un proiect implementat de Asociația Națională a Companiilor IT) în cadrul Inițiativei Sectorului Privat, susținut de USAID și Suedia. Ca parte a acestei inițiative, companiilor IT li s-a acordat asistență financiară de 25 mii dolari (echivalent cu jumătate din costul fiecărei inițiative). Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, mai mult de 25% dintre familiile din Moldova primesc bani de la rudele care lucrează în străinătate, iar aproape jumătate dintre ele sunt complet dependente de remitențe. În 2019, transferurile personale s-au ridicat la 1,3 mlrd. dolari, iar majoritatea fondurilor au venit în Moldova din Israel (18,3%), Italia și Rusia (câte 14% fiecare). Experții spun că este dificil de estimat suma reală a remitențelor, deoarece unii cetățeni preferă să trimită bani informal - cu microbuzele, cu prietenii, vecinii, etc. Anul acesta, din cauza pandemiei care a oprit transportul internațional, numărul persoanelor care utilizează transferuri bancare a crescut. Noua aplicație digitală Paynet va permite cetățenilor moldoveni să efectueze tranzacții financiare oriunde s-ar afla, direct de pe telefoanele lor mobile. Acest lucru va îmbunătăți, printre altele, accesul diasporei la serviciile de tranzacționare online. // 08.12.2020 - InfoMarket.

Noutați dupa tema