Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Volumul exporturilor moldovenești către România s-a ridicat, în ianuarie-noiembrie 2020, la 642,82 milioane dolari, în scădere cu 9,6% față de aceeași perioadă din 2019.

Volumul exporturilor moldovenești către România s-a ridicat, în ianuarie-noiembrie 2020, la 642,82 milioane dolari, în scădere cu 9,6% față de aceeași perioadă din 2019.

Potrivit Biroului Național de Statistică, ponderea livrărilor de bunuri interne către România în volumul total al exporturilor moldovenești a crescut în perioada specificată de la 27,77% la 28,36%. În același timp, volumul importurilor din România timp de 11 luni. 2020, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, a scăzut cu 26,2% - la 568,34 milioane USD, iar ponderea sa în totalul importurilor moldovenești a scăzut de la 14,52% la 11,72%. Drept urmare, soldul comercial pozitiv al Moldovei cu România în Ianuarie-Noiembrie 2020 s-a ridicat la 74,48 milioane dolari față de un sold comercial negativ de 58,83 milioane dolari pentru aceeași perioadă a anului precedent. România, la sfârșitul celor 11 luni ale anului 2020 a fost cel mai mare partener comercial de export din Moldova, achiziționând majoritatea produselor moldovenești în perioada specificată. De asemenea, a ocupat locul 2 printre cei mai mari parteneri importatori ai Moldovei, obținând locul 1 Chinei în ceea ce privește aprovizionarea cu bunuri către țara noastră. // 22.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema