Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Exporturile de bunuri moldovenești către Rusia au scăzut, în ianuarie-noiembrie 2020,  cu 15,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, constituind  198,06 milioane dolari.

Exporturile de bunuri moldovenești către Rusia au scăzut, în ianuarie-noiembrie 2020, cu 15,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, constituind 198,06 milioane dolari.

După cum a fost informată agenția InfoMarket în Biroul Național de Statistică, în același timp, livrările de produse rusești către Moldova în timpul primelor 11 luni ale anului 2020, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, a scăzut cu 13,7% - la 530,47 milioane USD. În același timp, ponderea Federației Ruse în volumul total al exporturilor moldovenești a scăzut în perioada specificată de la 9,16% la 8,74%, iar la importuri, a scăzut de la 11,59% la 10,94%. Conform rezultatelor din ianuarie-noiembrie 2020, Rusia a ocupat locul 3 pe lista celor mai mari parteneri ai Moldovei în ceea ce privește achizițiile de produse moldovenești (după România și Germania), precum și locul 3 în ceea ce privește aprovizionarea cu produse către Republica Moldova (după România și China). Balanța comercială negativă a Moldovei cu RF pentru 11 luni. 2020 s-a ridicat la 332,41 milioane USD, o scădere de 12,5% față de aceeași perioadă din 2019. Datele Biroului Național de Statistică nu iau în considerare operațiunile comerciale și economice ale întreprinderilor din regiunea transnistreană. // 22.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema