Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Topul celor mai bogate 10 femei din lume. Cine sunt şi cum au ajuns miliardare?

Topul celor mai bogate 10 femei din lume. Cine sunt şi cum au ajuns miliardare?

„This is a man’s world” spunea James Brown. Dar de data asta vom vorbi doar despre femei. Mai exact despre top 10 cele mai bogate femei din lume. Ca să te pregătesc puţin înainte să vezi topul, îţi spun că averea lor adunată este peste 400 de miliarde de dolari.
1. Deschidem topul cu locul 1, bineînţeles, pe care se poziţionează Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oreal. Moştenitoarea imperiului L’Oréal are o avere de 73.7 miliarde de dolari.
2. Pe locul 2 se poziţionează Alice Walton, fiica lui Sam Walton, fondatorul celebrului lanţ de magazine american, Walmart. Averea ei este estimata la 68.7 miliarde de dolari.Cu toate acestea, Alice se concentrează mai mult pe artă. Are în colecţia sa piese care valorează sute de milioane de dolari. Mai mult, ea este cea care a deschis Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas.
3. Locul 3 este ocupat de McKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Averea ei este estimată la 54.9 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii provine de la fostul soţ, cel mai bogat om din lume la acest moment, cu o avere de 182 de miliarde de dolari.
4. Pe locul 4 este Julia Koch cu o avere estimată la 44.9 miliarde de dolari. Julia este văduva lui David Koch care a deţinut Koch Industries, o multinaţională care se ocupă de fabricarea, rafinarea şi distribuţia de petrol, produse chimice şi energie.
5. La jumătatea clasamentului celor mai bogate femei este Yang Huiyan. Chinezoaica are o avere de 32.5 miliarde de dolari. Ea a moştenit de la tatăl său 57% la sută din compania Country Garden Holdings.
6. Locul 6 în top îi revine lui Jacqueline Mars. Si dacă numele te duce cu gândul la dulcuri, n-ai greşit. Americanca a moştenit foarte mulţi bani de la fondatorii celebrei companii americane de bomboane Mars, Incorporated. Acum. Averea lui Jacqueline este estimată la 28.9 miliarde de dolari.
7. Susanne Klatten ocupă locul 7. Susanne a primit majoritatea banilor de la mama ei, una dintre soţiile lui Herbert Quandt, omul care a condus BMW pe piaţa vehiculelor de lux. Klatten a moştenit aproape 20%. Nemţoaica deţine o avere de 26 de miliarde de dolari.
8. Laurene Powell Jobs, se situează pe locul 8. Văduva lui Steve Jobs, fondatorul Apple, a moştenit o sumă imensă. Are acum o avere estimată la 22.3 miliarde de dolari. Laurene i-a dăruit lui Steve Jobs 3 copii, pe Eve, Reed şi Erin.
9. Penultima în acest top este Zhong Huijuan. Chinezoaica cu o poveste inedita. Fostă profesoară de chimie, Zhong a renunţa la cariera din învăţământ ca să înfiinţeze o companie de farmaceutice. Companie datorită căreia, chinezoaica are o avere estimată la 21.8 miliarde de dolari.
10. Ultima în topul celor mai bogate femei din lume, dar cu o avere deloc de neglijat de 21.2 miliarde de dolari, este Iris Fontbona. Ea este văduva lui Andrónico Luksic care a deţinut mine de cupru în Chile.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema