Noutaţi

Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Alphabet pune capăt proiectului Loon: Acoperirea lumii cu baloane de internet nu este viabilă din punct de vedere comercial

Alphabet pune capăt proiectului Loon: Acoperirea lumii cu baloane de internet nu este viabilă din punct de vedere comercial

Alphabet, compania-mamă a Google, a pus capăt proiectului cunoscut drept „Loon”, un business cu baloane de internet, prin care gigantul îşi dorea să ofere o alternativă la turnurile telecom, potrivit Reuters.
Gigantul Alphabet a anunţat joi că proiectul Loon nu este viabil din punct de vedere comercial.
Început în 2011, proiectul Loon îşi dorea să furnizeze conectivitate în zonele lumii în care construcţia de turnuri telecom este prea scumpă sau complicată. Alphabet îşi dorea să utilizeze baloane de dimensiunea unui teren de tenis pentru a menţine o reţea plutitoare de echipamente, alimentată cu energie solară.
„În timp ce am găsit deschidere la mai mulţi parteneri în drumul nostru, nu am găsit o modalitate de a diminua costul până la punctul în care să putem construi un business sustenabil pe termen lung”, a scris Alastair Westgarth, CEO-ul Loon, într-o postare de blog.
Rich DeVaul, unul dintre fondatorii proiectului care nu mai face parte astăzi din Alphabet, a adăugat că evoluţia cererii pentru conectivitate mobilă a transformat turnurile telecom într-o opţiune mai eficientă din punct de vedere al costurilor, într-un mod în care nu putea fi estimat în urmă cu un deceniu. Astfel, nevoia pentru proiectul Loon s-a diminuat.
Compania avea 200 de angajaţi în 2019. În acelaşi an a atras o investiţie de 125 de milioane de dolari de la compania HAPSMobile, controlată de SoftBank.
Separat de proiectul Loon, mai multe companii finanţate de antreprenori miliardari precum Elon Musk, Richard Branson sau Jeff Bezos caută alternative sustenabile pentru conexiunile de internet, cea mai vehiculată variantă fiind cea a unei reţele de sateliţi poziţionaţi în jurul planetei.

Zf.ro

Noutați dupa tema