Materialele sectiunii

În 2021, companiile din domeniul imobiliar, de extracție și producătoare de mobilă vor intra sub control special de către autoritățile fiscale.

În 2021, companiile din domeniul imobiliar, de extracție și producătoare de mobilă vor intra sub control special de către autoritățile fiscale.

Serviciul Fiscal de Stat a aprobat Programul voluntar de conformitate fiscală pentru anul 2021, elaborat în baza rezultatelor administrării fiscale în perioada 2019-2020 și în baza analizei riscurilor de neconcordanță fiscală. Spre deosebire de anul trecut, industria construcțiilor a fost exclusă de pe lista zonelor cu un risc crescut de incoerență fiscală, dar au fost incluse trei noi domenii. În general, în 2021, 8 domenii ale economiei naționale sunt incluse în domeniul vizual al SFS: comerț cu ridicata și cu amănuntul, servicii de frumusețe, îngrijire și sănătate, comerț electronic, servicii imobiliare, minerit, producție de mobilier, transport, întreținere și reparații auto economie, agricultură. SFS indică astfel de riscuri de neconcordanță fiscală precum plata salariilor în plic, dimensiunea redusă a fondului salarial în raport cu venitul declarat, nedepunerea sau transmiterea eronată a rapoartelor, nerespectarea veniturilor reale în contabilitate, neutilizarea echipamentelor de casă cu memorie fiscală, lipsa documentelor privind originea mărfurilor. În plus, în 2021, Serviciul Fiscal de Stat va asigura, de asemenea, o monitorizare specială a 3 sectoare: închirierea sau utilizarea imobilelor de către persoane fizice de la alte persoane fizice (cu înregistrarea unui contract de închiriere și plata impozitului în valoare de 7%); sfera jocurilor de noroc (venituri primite de persoane fizice și servicii furnizate de companii nerezidente); prevenirea și combaterea muncii informale și a salariilor în plicuri. // 14.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema