Materialele sectiunii

UE este gata să ofere Moldovei 21,4 mln. euro din programul de sprijinire a reformei poliției, precum și să semneze un contract pentru un nou grant în valoare de 15 mln. euro pentru îmbunătățirea rezilienței.

UE este gata să ofere Moldovei 21,4 mln. euro din programul de sprijinire a reformei poliției, precum și să semneze un contract pentru un nou grant în valoare de 15 mln. euro pentru îmbunătățirea rezilienței.

Acest lucru a fost declarat de șeful delegației UE în Moldova, Peter Michalko, în cadrul unei întrevederi cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, subliniind că asistența financiară UE menționată mai sus este menită să mărească capacitatea de răspuns în contextul situației pandemice. Părțile au remarcat, de asemenea, importanța reformării sistemului judiciar și a creării unor instituții puternice, au discutat aspecte prioritare pentru consolidarea cooperării dintre Moldova și UE și au abordat și alte subiecte legate de cooperarea multilaterală pe termen lung, inclusiv pe platforma Parteneriatului Estic. În timpul ședinței, premierul interimar a asigurat că actualul guvern va face tot posibilul, în conformitate cu autoritatea sa legală, pentru a continua punerea în aplicare a acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE și Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană. Părțile au subliniat importanța furnizării cetățenilor moldoveni a vaccinului COVID-19 cât mai curând posibil. Aureliu Ciocoi a spus că instituțiile medicale din Moldova sunt gata să înceapă vaccinarea. În acest sens, a fost aprobat Planul național de imunizare COVID-19, care descrie pașii organizaționali și responsabilitățile de-a lungul întregului lanț de vaccinare. În același timp, Agenția pentru Medicamente și Dispozitive Medicale este pregătită pentru înregistrarea în sistemul național al vaccinurilor recunoscute la nivel internațional. Pe 15 ianuarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a trimis toate documentele necesare pentru a primi un vaccin pe platforma Covax în sumă care va acoperi 20% din populația țării, inclusiv regiunea transnistreană. // 22.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema