Materialele sectiunii

Moldova va primi din partea Germaniei o nouă subvenție de 10 milioane de euro pentru un proiect de dezvoltare a unui sistem de alimentare cu apă în raioanele centrale ale țării.

Moldova va primi din partea Germaniei o nouă subvenție de 10 milioane de euro pentru un proiect de dezvoltare a unui sistem de alimentare cu apă în raioanele centrale ale țării.

Acest lucru îl prevede un acord interguvernamental semnat de părți privind finanțarea suplimentară și un acord privind o subvenție de 10 milioane de euro pentru finanțarea proiectului „Sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare în centrul Moldovei, etapa a doua”. Aceste documente în numele guvernelor Moldovei și Germaniei au fost semnate de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și banca germană de dezvoltare Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). După cum a menționat Ministerul Finanțelor din Moldova, scopul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației prin reducerea la minimum a riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale, în special prin conectarea a 5 sau mai multe localități rurale la conducta de apă Chișinău-Strășeni-Călărași. Acordul prevede, de asemenea, furnizarea de servicii de consultanță către Centrul pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională, precum și servicii de specialitate pentru operatorii de aprovizionare cu apă din districtele Strășeni și Călărași pentru a extinde zona de alimentare cu apă și în procesul de restructurare. Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va ajunge la 25 de milioane de euro, care sunt alocați sub formă de asistență gratuită. // 22.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema