Materialele sectiunii

Moldova solicită UE să mărească volumul asistenței financiare în următorii ani, precum și să sprijine noi proiecte în domeniul energiei și dezvoltării infrastructurii.

Moldova solicită UE să mărească volumul asistenței financiare în următorii ani, precum și să sprijine noi proiecte în domeniul energiei și dezvoltării infrastructurii.

Acest lucru a fost declarat de președintele Moldovei, Maia Sandu, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu comisarul UE pentru politica de vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, subliniind că asistența financiară a UE este foarte importantă pentru stabilizarea situației economice din țara noastră, în special pentru a reduce consecințele pandemiei. De asemenea, interlocutorii au discutat: actualizarea Acordului de asociere; dezvoltarea în comun a unui plan de acțiune, luând în considerare nevoile țării noastre în cadrul inițiativei Parteneriatului estic; acordarea asistenței necesare Moldovei pentru rezolvarea problemelor urgente cu care se confruntă cetățenii noștri. Maia Sandu a subliniat că Moldova are nevoie de ajutor pentru a atenua consecințele crizei economice și ale crizei sanitare și epidemiologice, pentru a sprijini fermierii și antreprenorii. Potrivit acesteia, Moldova este interesată să extindă și să aprofundeze cooperarea cu UE în multe domenii, inclusiv în domeniul politicii externe, precum și în ceea ce privește integrarea continuă în domeniul economiei, energiei, protecției mediului și serviciilor. „Am discutat despre cum putem coopera cu Uniunea Europeană pentru a crea noi locuri de muncă și noi oportunități, precum și despre modul în care UE poate sprijini Moldova în lansarea de noi proiecte în sectoarele energiei și infrastructurii”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de socializare după întâlnirea cu Oliver Varkheli, menționând că cooperarea și asistența directă a UE către așezări și primării sunt, de asemenea, importante pentru Moldova. // 19.01.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema