Achitarea impozitelor la bugetul public naţional este posibilă, în prezent, prin intermediul Contului unic în sistemul SFS „Contul curent al contribuabilului”

Achitarea impozitelor la bugetul public naţional este posibilă, în prezent, prin intermediul Contului unic în sistemul SFS „Contul curent al contribuabilului”

Serviciul Fiscal de Stat a dat în exploatare, din 2 ianuarie curent, modulul Contul unic în sistemul informaţional automatizat „Contul unic al contribuabilului”. În cadrul acestui modul contribuabilii vor putea genera documente de plată şi îşi vor putea executa obligaţiunile faţă de bugetul public naţional. Utilizarea contului unic va fi posibilă pentru contribuabilii, care s-au inregistrat în sistemul informaţional automatizat „Contul curent al contribuabilului” pana pe 29 decembrie 2017. Anunţurile despre greşelile sau neconcordanţele în activitatea modului Conul unic se poate face la Call-centrul SFS la numărul de telefon 0 8000 1525. De menţionat că pe parcursul anului trecut, Contul unic a lucrat în regim pilot, acces având doar contribuabilii selectaţi de SFS. Amintim că, implementarea Contului unic are menirea să reducă din cheltuielile agenţilor economici la rapoartare, dar şi de a îmbunătăţi procesul de administrare fiscală. Pana in prezent, contribuabilii întocmeau acte de plată pentru fiecare impozit, taxă, acciz sau amendă în parte. Operaţiunea de transferare a mijloacelor pe contul Trezoreriei de stat ocupa mult timp, dar şi cheltuieli suplimentare. Potrivit mediului de afaceri, doar din cauza comisioanelor bancare, la achitarea impozitelor businessul pierde anual pana la 12 mil lei. Implementarea Contului unic va permite reducerea semnificativă a cheltuielilor şi a timpului la achitarea acestora. În loc de peste 80 de facturi pe an, contribuabilii vor întocmi doar 12. Informaţii mai detaliate despre Contul unic pot fi obţinute la SFS.// 12.01.2018 - InfoMarket.

Noutați dupa tema