Le Bridge Corporation Limited a anunțat oficial că, din 1 martie, a devenit proprietarul a 90,81% din acțiunile fabricii de tutun de la Chișinău Tutun-CTC.

Le Bridge Corporation Limited a anunțat oficial că, din 1 martie, a devenit proprietarul a 90,81% din acțiunile fabricii de tutun de la Chișinău Tutun-CTC.

Agenția de proprietate publică a anunţat anterior că Le Bridge Corporation Limited a achiziționat o participație deținută de stat în mărime de 90,81% la combinatul Tutun-CTC în cadrul unei licitații comerciale. În general, pentru aceste acțiuni, ținând cont de impozite și taxe, s-au plătit 167,76 milioane lei la bugetul de stat. Contractul de vânzare a fost semnat pe 11 ianuarie. În condițiile contractului, cumpărătorul s-a angajat să dezvolte și să îmbunătățească eficiența întreprinderii prin introducerea tehnologiei și a echipamentelor moderne; să își păstreze profilul și mărcile comerciale, să păstreze numărul de locuri de muncă și să asigure securitatea muncii; să aplice legislația în domeniul protecției mediului și a restricțiilor în acest domeniu, specificate de stat. Trebuie remarcat faptul că pachetul de 90,81% din acțiunile Tutun-CTC deținut de stat a fost pus în mod repetat spre vânzare la Bursa de Valori din Moldova. Ultima data a fost pus în vânzare într-o licitație comercială pentru vânzarea de proprietăți publice, care a avut loc în perioada 12 octombrie - 12 decembrie 2018, la un preț inițial de 165,76 milioane de lei . Tutun-CTC este una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova, o societate pe acțiuni înființată în 1998 pe baza fabricii de tutun de la Chișinău. Tutun-CTC produce mai mult de 20 de branduri de țigări, dintre care multe sunt bine cunoscute nu numai în Moldova, ci și în străinătate. Tutun CTC se ocupă cu importul, producția și vânzarea de produse din tutun. Compania Le Bridge Corporation Limited este deținută de cetățeanul francez Frank Charles Arif, specializată în distribuția diverselor bunuri în Moldova și deține o rețea de magazine duty-free.// 13.03.2019 – InfoMarket.

Noutați dupa tema