Noutaţi

Straniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

În Moldova a intrat în vigoare legea care prevede eliberarea gratuită a certificatelor în domeniul evaluării bunurilor imobile și cadastrului pentru o perioadă de 5 ani.

În Moldova a intrat în vigoare legea care prevede eliberarea gratuită a certificatelor în domeniul evaluării bunurilor imobile și cadastrului pentru o perioadă de 5 ani.

Aceasta prevăd modificările în anexele Legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător, publicate în Monitorul Oficial. În special, se prevede că vor fi eliberate gratuit certificatul evaluatorului bunurilor imobile; obiectelor proprietății intelectuale; certificatul topogeodezic și cartografic, precum și certificatul inginerului cadastral. Acestea, dar și alte modificări operate în legislație de Parlament vin să eficientizeze politicile în domeniul reglementării prin autorizare a activității de întreprinzător. Modificările vor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării pieței imobiliare, cadastrului, imobiliar, sistemului geodezic și cartografic și prin care se va asigura continuitatea procesului de certificare a specialiștilor în domeniu. Certificatul evaluatorului este un document emis de Comisia de certificare a evaluatorilor bunurilor imobile, care confirmă faptul că proprietarul acestuia deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a desfășura activitatea de evaluare. Certificarea evaluatorului bunurilor imobile și a evaluatorului obiectelor proprietății intelectuale este o condiție obligatorie, care permite asigurarea pieței serviciilor de evaluare cu specialiști calificați. Certificarea evaluatorilor bunurilor imobile este realizată de Comisia de certificare a Agenției Relații Funciare și Cadastru. Modificările aprobate descriu procedurile de eliberare a certificatului evaluatorului bunurilor imobile, respingerea cererilor de certificare și suspendarea / revocarea unui certificat. // 14.08.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema