Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Veniturile în ruble rusești din vânzările CERS Moldovenească, în trimestrul I al anului 2020, au constituit 2 mlrd 474 mln (34,8 mln dolari, conform cursului valutar actual al BC al FR), majorându-se cu 25,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Veniturile în ruble rusești din vânzările CERS Moldovenească, în trimestrul I al anului 2020, au constituit 2 mlrd 474 mln (34,8 mln dolari, conform cursului valutar actual al BC al FR), majorându-se cu 25,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Aceste date se conţin în rapoartelor financiare pentru perioada mentionata a grupului Inter RAO EAS, din care face parte CERS Moldovenească din stânga Nistrului. În ianuarie-martie a anului trecut, veniturile obținute din vânzările CERS Moldovenească s-au ridicat la 1 mlrd 969 mln ruble. Potrivit raportului financiar, EBITDA (profit înainte de dobânzi, impozite și amortizări acumulate) al CERS Moldovenească a crescut cu 24,9% - de la 555 mln ruble, în ianuarie-martie 2019, până la 693 mln ruble pentru aceeași perioadă a anului 2020. În rapoartele Inter RAO EAS se indică că, în trimestrul I al anului 2020, CERS Moldovenească a demonstrat o tendință pozitivă, care se datorează creșterii volumului și prețurilor de livrare a energiei electrice. Anterior, InfoMarket a scris că, în trimestrul I din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, CERS Moldovenească a majorat producția de energie electrică cu 17%, până la 1 mlrd 007,6 kW/h. În 2019, veniturile din vânzările Centralei în ruble rusești au crescut cu 22,4%, însumând 10 mlrd 391 mln. Indicatorul EBITDA a crescut cu 11,8% în cursul anului, de la 2 mlrd 804 mln ruble, în 2018, până la 3 mlrd 136 mln ruble, în 2019. CERS Moldovenească este situate în regiunea transnistreană. Capacitatea instalată a CERS Moldovenească este de 2520 MW. Primul bloc al Centralei a fost dat în eploatare în 1964. Centrala este formată din 12 unități și funcționează pe 3 tipuri de combustibil: cărbune, gaz și păcură. CERS Moldovenească aparţine 100% grupului rusesc INTER RAO, specializată pe ramura electro-energetică, prezentă in diverse segmente ale industriei electrice din Rusia si din strainatate. //28.05.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema