Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Veniturile din vânzările Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan în 2020, în ruble rusești, s-au ridicat la 12 mlrd. 548 mln. (169,5 mln. dolari la cursul actual de schimb al Băncii Centrale a Federației Ruse), în creștere cu 20,8% față de anul 2019.

Veniturile din vânzările Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan în 2020, în ruble rusești, s-au ridicat la 12 mlrd. 548 mln. (169,5 mln. dolari la cursul actual de schimb al Băncii Centrale a Federației Ruse), în creștere cu 20,8% față de anul 2019.

Datele se regăsesc în actele privind situația financiară pentru perioada specificată a grupului ”Inter RAO”, care gestionează Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan situată în regiunea transnistreană (Dnestrovsk). Conform informațiilor furnizate, coeficientul EBITDA (câștigul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) ale Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan a crescut cu aproximativ 5% pe parcursul anului - de la 3 mlrd. 316 mln. ruble rusești în 2019 până la 3 mlrd. 481 mln. ruble rusești în 2020. Potrivit ”Inter RAO”, Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan a obținut o creștere a performanței anul trecut datorită creșterii prețurilor și a volumelor de aprovizionare cu energie electrică pe fundalul slăbirii rublei rusești. Anterior, Agenția InfoMarket a scris că, Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, în 2020, în comparație cu 2019, a crescut producția de energie electrică cu 10,5% - până la 4 mlrd. 688,96 mln. kWh. În același timp, factorul de utilizare a capacității instalate a stației (2520 MW) a crescut pe parcursul anului de la 19,22% la 21,18%. Potrivit Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan, creșterea producției de energie electrică este asociată cu o creștere a volumului de aprovizionare cu energie electrică către malul drept al Nistrului și o creștere a consumului de către întreprinderile din Transnistria, în special, Uzina metalurgică Moldovenească. În special, consumatorii din Transnistria, în 2020, au primit de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan aproximativ 1 mlrd. 124,6 mln. kWh de energie electrică, ceea ce reprezintă cu 3% mai mult decât în 2019. În același timp, aprovizionările către malul drept al Nistrului s-au ridicat la 3 mlrd. 251,3 mln. kWh, cu 14% mai mult decât un an mai devreme. Centrala Termoelectrică este situată în Transnistria, pe malul vestic al limanului Cuciurgan. Capacitatea instalată a centralei este de 2520 MW. Prima linie a Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan a fost pusă în funcțiune în 1964. Centrala este formată din 12 unități de alimentare și funcționează pe trei tipuri de combustibil: cărbune, gaz și păcură. Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan este deținută 100% de grupul ”Inter RAO”, un holding în domeniul energeticii care operează în diferite segmente ale industriei energetice din Rusia și din străinătate. // 02.03.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema