Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie, și așteaptă oferte de la 4 companii, până la 22 iunie.

Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie, și așteaptă oferte de la 4 companii, până la 22 iunie.

În comunicatul de presă al companiei se spune că Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie curent, în conformitate cu dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Moldovei. Notificarea respectivă a fost expediată potențialilor furnizori, incluși în lista scurtă în urma desfășurării etapelor premergătoare ale procesului stabilit de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice. Aceștia sunt Energocom, CERS moldovenească, DTEK Pavlogradugol şi DE Trading, care urmează să prezinte ofertele lor până la data de 22 iunie curent, în corespundere cu criteriile stabilite. InfoMarket a scris anterior că 6 companii au depus cereri de participare la licitația pentru furnizarea energiei electrice, începând cu 1 aprilie 2020, pentru Premier Energy și Premier Energy Distribution: CERS moldovenească, DTEK Pavlogradugol, Energocom, Fly Ren First Solar Park, Moldelectromontaj și DE Trading (DonbasEnergo). Premier Energy a înctomit lista scurta a potențialelul furnizori și le-a expediat solicitări de a prezenta ofertele cu preţurile pentru energie electrică în vederea identificării celei mai avantajoase. Potenţialii furnizorii urmau să depună ofertele până pe 18 martie. Ulterior, acest termen a fost prelungit până la 25 martie, la solicitarea a trei din cele patru companii, incluse în lista scurtă, care au cerut extinderea perioadei de prezentare a ofertelor în contextul Codului roșu de alertă privind riscul de infecție cu COVID-19. Totuși, pe 24 martie, Comisia pentru situaţii excepţionale a decis sistarea licitației pentru achiziționarea de energie electrică, iar Energocom a fost obligată să acopere 100% din necesitățile operatorilor sistemelor de distribuție dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Ca urmare, Energocom a prelungit contractul privind livrarea energiei electrice cu CERS moldovenească, în perioada 1 aprilie-30 iunie (cu posibilitatea prelungirii) pentru a acoperi 100% din necesitățile furnizorilor reglementați de energie electrică. //16.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema