Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Energocom a devenit câștigătorul unei noi licitații pentru furnizarea de energie electrică companiei Premier Energy și o va vinde la un preț de 0,04865 USD/kWh (fără TVA).

Energocom a devenit câștigătorul unei noi licitații pentru furnizarea de energie electrică companiei Premier Energy și o va vinde la un preț de 0,04865 USD/kWh (fără TVA).

Despre aceasta a anunțat compania Premier Energy, menționând că, la 22 iunie, a desfășurat licitația privind procurarea energiei electrice pentru perioada 01 iulie 2020 – 31 martie 2021. În cadrul licitației au participat trei furnizori: Energocom, ЧАО «ДТЭК Павлоградуголь» și ООО «ДЕ Трейдинг». Producătorul ЗАО «Mолдавская ГРЭС» s-a retras oficial din concurs în favoarea Energocom. În urma a două runde de negocieri, Energocom a prezentat o ofertă îmbunătățită, acesta fiind desemnat în calitate de câștigător al licitației pentru achiziția de energie electrică. Noul preț de procurare a energiei electrice pentru volumul necesar al Premier Energy constituie 0,04865 USD/kWh (fără TVA). InfoMarket a scris anterior că, în perioada 1 aprilie 2019 -31 martie 2020, Premier Energy și Premier Energy Distribution (fosta Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa (GNF) Furnizare Energie), la fel, au procurat energie electrică de la compania de stat Energocom la un preț mediu de 54,2 USD/MWh. În același timp, 85% din energie electrică era procurată de la CERS Moldovenească la un preț de 52,4 USD/MWh, iar restul 15% erau acoperite de către DTEK Pavlogradugol, la un preţ de 64,4 USD/MWh. Șase companii au depus cereri de participare la licitația pentru furnizarea energiei electrice, începând cu 1 aprilie 2020: CERS moldovenească, DTEK Pavlogradugol, Energocom, Fly Ren First Solar Park, Moldelectromontaj și DE Trading (DonbasEnergo). Premier Energy a înctomit lista scurtă din 4 potențiali furnizori. Aceștea nu au reușit, însă să prezinte ofertele cu preţurile pentru energie electrică din cauza restricțiilor inmpuse în țară din cauza COVID-19. Pe 24 martie, Comisia pentru situaţii excepţionale a decis sistarea licitației pentru achiziționarea de energie electrică, iar Energocom a fost obligată să acopere 100% din necesitățile operatorilor sistemelor de distribuție dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Ca urmare, Energocom a prelungit contractul privind livrarea energiei electrice cu CERS moldovenească, în perioada 1 aprilie-30 iunie (cu posibilitatea prelungirii). //24.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema