Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Acordul de concesiune pentru explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze în Moldova, semnat în 1995 cu compania Redeco, poate fi considerat finalizat de la sfârșitul anului 2019.

Acordul de concesiune pentru explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze în Moldova, semnat în 1995 cu compania Redeco, poate fi considerat finalizat de la sfârșitul anului 2019.

Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, la ședința de miercuri a Guvernului, în cadrul căreia a fost aprobată noua componență a Comisiei guvernamentale privind controlul asupra executării Acordului de concesiune cu compania de explorare a resurselor Redeco. Ion Perju a menționat că, în conformitate cu contractul, acordul de concesiune poate fi considerat finalizat începând cu 31 decembrie 2019, însă avocații urmează să mai studieze această chestiune și să se expună privind termenul de aplicare a documentului, semnat în urmă cu 25 de ani. Mainistrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a subliniat că această chestiune va fi examinată, printre altele, de noua componență a comisiei menționate, pe care o va conduce. De menționat că, în 1995, guvernul Republicii Moldova a semnat un acord de concesiune cu Redeco (SUA) pentru explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze în Moldova. Ulterior, în septembrie 2007, drepturile și obligațiile Redeco, în cadrul acordului de concesiune, au fost transferate companiei moldovenești Valiexchimp, achiziționată de către compania americană. Îcn ianuarie 2017, guvernul Moldovei și corporația ”Frontera Resources” (SUA), prin filiala sa ”Frontera Resources International LLC”, au semnat un contract de concesiune pentru explorarea, producția și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze în sudul țării, pentru o perioadă de 50 de ani. Atunci, s-a remarcat faptul că noua companie va explora o zonă nouă, care nu se intersectează cu teritoriul pe care sunt amplasate puțurile Valiexchimp. //03.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema