Energetica

În Moldova trebuie să fie formate prețuri de piață pentru resursele energetice, iar odată cu creșterea tarifelor  să se plătească subvenţii din buget pentru segmentele vulnerabile ale populației sau sectoarelor economiei.

În Moldova trebuie să fie formate prețuri de piață pentru resursele energetice, iar odată cu creșterea tarifelor să se plătească subvenţii din buget pentru segmentele vulnerabile ale populației sau sectoarelor economiei.

16.07.2018

Această opinie a fost exprimată de directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Tudor Copaci, într-un interviu pentru unul dintre portalurile de știri, menționând că atât experții FMI, cât și cei ai Băncii Mondiale susţin acest punct de vedere, deoarece scăderea artificială a prețurilor poate "șantaja" piața. Astfel, șeful ANRE a comentat ideile lansate de deputații din Parlament privind reducerea accizelor la produsele petroliere sau acordarea subvenţiilor pentru aceste domenii. Tudor Copaci a menționat că ideea de subvenționare este determinată de strategiile ...
full text

Restul materialelor

Pagina solicitata este disponibilă doar abonatilor resurselor de informatii InfoMarket:  1 din 566
2 >
ultima