Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 3 iulie 2020.

Revista presei. Vineri, 3 iulie 2020.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Condițiile în care trebuie să fie deschise școlile din Moldova sunt nereale – anul de studii va începe online
Problema autorilor proiectului de educație în timpul epidemiei coronavirusului este că ei vor ceva nou din ceva vechi.
- Igor Dodon: Toate proiectele investiționale mari vor fi finanțate
În cadrul vizitei de lucru, președintele a discutat cu conducerea raionului Dubăsari problemele cu care se confruntă localnicii.

* «Молдавские Ведомости»
- În industria ușoară a fost disponibilizat fiecare al patrulea
69 la sută din întreprinderi au înregistrat reducerea volumului vânzărilor pentru clienți de peste hotare până la 70 la sută, iar la 15% la sută, vânzările s-au redus în jumătate.
- Eșecul strategiei ”Moldova-2020”, urmează strategia ”Moldova-2030”?
Economia, dezvoltarea, creșterea, pensiile – ce cuvinte corecte și deșarte.

* «Săptămîna»
- Se vrea și se cere 61 în loc de 101
Deputații PSRM Vlad Batrîncea, Grigore Novac și Vasile Bolea au anunțat că PSRM va veni cu inițiativa de a schimba Constituția, cu scopul de a reduce numărul deputaților în Parlament de la 101 la 61.
- Furculiță spune cine-i cu pâinea și cuțitul
Cel puțin șase deputați ai fracțiunii parlamentare a PSRM au denunțat la Procuratura Generală tentativele de cumpărare a lor de către gruparea Pro Moldova, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

* «Moldova Suverană»
- Moldovenii ratează annual 940 milioane de lei venituri din cauza depozitelor bancare
fără dobîndă
Expertul în politici economice al IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, afirmă că 70 de miliarde de lei
se aflau în luna mai în depozite bancare, dintre care 23 miliarde de lei se află în depozite bancare
fără dobîndă.

* «Vocea Poporului»
- Birou de investigare a accidentelor din transporturi
CNSM a examinat în mod repetat proiectul de hotărâre pentru aprobarea proiectului de Lege cu privire Ia investigarea accidentelor și incidentelor din transporturi.
- Medicii, Ia mâna politicului...
Federația Sindicală „Sănătatea” a adresat guvernării un demers prin care a fost solicitat ca virusul COVID-19 să fie recunoscut drept boală profesională.

* «Экономическое обозрение»
- Bugetul de criză pe fonul jubileului SFS
Pe 1 iulie, când a împlinit 30 de ani, Serviciul Fiscal de Stat a prezentat datele privind acumulările fiscale din iunie. În pofida crizei, acestea au fost mai mari cu 8,2% față de indicatorii din perioada similară a anului trecut sau cu 309,9 mln lei.
- Ajustarea bugetului pe răspunderea guvernului
La ședința de miercuri, executivul a adoptat, prin asumarea răspunderii în fața parlamentului, rectificările la bugetul 2020.