Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 28 noiembrie 2018

Revista presei. Miercuri, 28 noiembrie 2018

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская Правда»
- Rada l-a sprijinit Poroșenko și a introdus legea marțială în regiunea Odessa
Timp de 30 de zile, moldovenilor li se recomandă să nu meargă în Ucraina.
- Autoritățile moldovenești vor organiza mini-vacanțe pentru locuitorii țării - vor fi mult mai multe decât înainte
Miercuri, guvernul va aproba un program al zilelor de odihnă, care, totuși, vor fi compensate în alte zile.

* «Capital Market»
- Oamenii au prins gustul pentru împrumuturi. Băncile au emis noi împrumuturi în valoare de 2,8 miliarde lei
În luna octombrie, creditele noi au însumat 2.828,6 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 34,8% mai mult decât în octombrie 2017.
- De ce este necesar să simplificați procedura de faliment?
În Republica Moldova, puteți deschide o afacere în doar câteva zile și este nevoie de mai mulți ani pentru lichidarea unei companii.

* «Аргументы и факты»
- Western-ul american se odihnește
Despre cum reformele procuraturii a eșuat.
- Mere în zăpadă
Despre cum o recoltă bună a înghețat în livezi.

* «Moldova Suverană»
- Peste 200 de persoane din capitală au suferit fracturi din cauza ghețușului
Potrivit informaţiilor prezentate de primăria capitalei, circa 200 de persoane s-au adresat la institutului de Medicină Urgentă, iar alte 59 la secţiile de traumatologie din cadrul instituţiilor medicale de sector.
- Salariul mediu lunar al bugetarilor a crescut cu 12%
Salariul mediul lunar a crescut cu 12 la sută în trimestrul III al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a constituit 6507 lei.