Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 1 iulie 2020

Revista presei. Miercuri, 1 iulie 2020

Аgenția InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская Правда»
- Totul despre cum cetățenii Moldovei să ajungă în Ucraina: poliță medicală; asigurare; bani. La moment, este scump și problematic
Unde să faci un test expres la COVID, de ce veți fi impuși, indiferent de rezultat, să stați 14 zile în autoizolare și dacă poate fi amăgită aplicația mobilă ucraineană care monitorizează străinii.
- În Moldova, salariile medicilor vor fi dublate, iar pensionarii vor primi ajutor în sumă de 700 de lei
Cheltuielile bugetului de stat vor fi majorate cu 1 miliard de lei. Banii vor fi direcționați pentru proiecte sociale și susținerea antreprenorilor.

* «Capital Market»
-În Moldova a fost organizată conferința, dedicată asigurărilor
Evenimentul a fost organizat de compania XPRIMM cu concursul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi al Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule.
- Efectele pandemiei pe piaţa muncii
Potrivit statisticilor oficiale privind forţa de muncă, în Moldova ocuparea şi şomajul în trimestrul întâi sunt surprinzător de optimiste.

* «Аргументы и факты»
- Împărăteasa medicamentelor
Despre modul în care fostul ministru al sănătății a obținut profit din medicina moldovenească.
- Prânzul turistului
La ce să se aștepte persoanele care vor să se odihnească în această vară de la operatorii din sfera turismului

* «Moldova Suverană»
- OMS și USAID oferi echipamente medicale în valoare de 200.000 de dolari R. Moldova
Materialele au fost livrate Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.
- Reexaminarea pensiei de la 1 iulie 2020
De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vîrstă (conform prevederilor din Legea privind sistemul public de pensii, modificat în decembrie 2019) îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999 care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani.