Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista Presei. Vineri, 22 ianuarie 2021.

Revista Presei. Vineri, 22 ianuarie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Молдавские Ведомости»
- Corneliu Ciurea: „Direcția Laurei Codruca Kovesi nu ne amenință”
Ce semnificație pot avea pentru Moldova primele întâlniri ale președintelui Maia Sandu cu șefii UE?
- O parte din vaccinul Sputnik V din Moldova va fi introdusă contra cost.
Șeful interimar al Ministerului Justiției a comentat situația cu vaccinul Coronavirus, menționând că statul este obligat să furnizeze populației medicamente nu pentru aspecte politice, ci pe baza inofensivității și eficacității dovedite.*

* «Săptămîna»
- Alexandru Oleinic: «Sînt necesare audieri/dezbateri publice privind situația de pe piața petrolieră»
Majorarea prețului la produsele petroliere a readus în actualitate problema stabilirii prețurilor la aceste produse și metodologiile de care se face uz.
- Cifre care reflectă o realitate nemeritat de dură
Banca Mondială anunța o reducere a Produsului Intern Brut în Moldova de peste 7 la sută, reducere care se regăsea și în estimările referitoare la economia întregii lumi, inclusiv la economia țărilor din comunitatea europeană.

* «Moldova Suverană»
- Sandu e procuror și constituționalist sau Președintă?
’’Lupta cu corupția”, nu Proiect de Țară, Educație și Sănătate!

* «Vocea Poporului»
- Pandemia și seceta au pus la pământ economia
Covid-19 și seceta severă din acest an au lovit dur în economie, zeci de întreprinderi fiind în prag de faliment, iar nivelul sărăciei atingând cote îngrijorătoare.
- Stațiile PECO au crescut prețurile la carburanți
La câteva săptămâni de la ultima majorare, cele mai multe stații PECO au majorat din nou prețurile la carburanți. în cazul benzinei, creșterea ajunge la peste un leu.

* «Экономическое обозрение»
- Cabinetul de miniștri ține situația sub control.
Prima întâlnire a guvernului, prezidată de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut loc pe 20 Ianuarie.
- Răspuns rapid de la SFS.
Serviciul Fiscal de Stat a clarificat impozitarea a 3% din depozitele bancare ale persoanelor fizice. O nouă dispoziție cu privire la aceasta a fost introdusă în Codul fiscal la 1 Ianuarie 2021.

* Медиа
- Pfizer sau Sputnik, vaccinări și carantine stricte. Interviu NM cu șeful OMS din Moldova (newsmaker.md)
- Megaproiect eșuat al Guvernului Chicu. Moldaeroservice dă în arendă şi pista aeroportului Leadoveni (mold-street.com)
- Cum explică ministrul Justiției tergiversarea continuă a dosarului lui Ilan Șor (agora.md)