Circa 2 mln de lei sunt necesare pentru a crea infrastructura viitoarelor platforme industriale din Telenești și Sângerei.

Circa 2 mln de lei sunt necesare pentru a crea infrastructura viitoarelor platforme industriale din Telenești și Sângerei.

Serviciul de presă al Guvernului a informat că premierul Ion Chicu a examinat locațiile propuse pentru crearea platformelor industriale multifuncționale din Telenești și Sângerei. Terenul din Telenești are o suprafață de 10 ha și este în proprietate publică a statului. Evaluările specialiștilor arată că pentru aducerea infrastructurilor de alimentare cu energie electrică, gaze naturale, apă și canalizare până la teren sunt necesare cca 1,63 milioane lei. Terenul din Sângerei are o suprafață de 7 ha și este amplasat în vecinătatea imediată a drumului republican R14. Pentru aducerea infrastructurilor sunt necesare investiții de cca 318 mii lei. Amintim că Guvernul planifică să creeze 16 platformele industriale multifuncționale în raioanele țării. Pentru amenajarea terenurilor au fost alocate 50 mln lei. Industrializarea raioanelor are obiectivul de a crea locuri de muncă atractive și stabile, care să ofere posibilitatea de creștere profesională pentru specialiști, în special pentru tineri. În prezent, cea mai mare parte a producției industriale este concentrată în municipiul Chișinău - 54% și Bălți - 12%.// 03.07.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema