Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Primăria Chișinău va primi un grant de până la 9 milioane de euro, în cadrul unui proiect finanțat de BEI, pentru gestionarea deșeurilor solide în Moldova.

Primăria Chișinău va primi un grant de până la 9 milioane de euro, în cadrul unui proiect finanțat de BEI, pentru gestionarea deșeurilor solide în Moldova.

Decizia a fost aprobată de guvern. Conform decretului Cabinetului de Miniștri, aceste fonduri gratuite vor fi allocate primăriei de către Ministerul Finanțelor, din resursele prevăzute de proiectul Acordului-cadru privind finanțarea deșeurilor solide din Moldova, care a fost semnat de Moldova și Banca Europeană de Investiții la 18 Octombrie 2019. Banii Primăriei Chișinău în aceste scopuri vor fi alocate pe baza unui contract de sub-finanțare. Acordul de finanțare menționat prevede că împrumutatul oferă beneficiarilor finali un împrumut sub forma unui împrumut și / sau o subvenție pe baza unui contract de sub-finanțare. După cum a raportat InfoMarket anterior, costul total al creării unei infrastructuri de gestionare a deșeurilor solide în Moldova este estimat la 200 de milioane de euro, iar Banca Europeană de Investiții este gata să ofere țării noastre un împrumut de până la 100 de milioane de euro, în timp ce prima tranșă este de 25 de milioane de euro. Acordul prevede cofinanțarea programului de investiții al proiectului de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Anterior, era planificat ca investiția totală pentru crearea primelor trei platforme pentru gestionarea și prelucrarea deșeurilor solide în Moldova să se ridice la 42 de milioane de euro și un proiect-pilot va fi implementat într-una dintre regiunile de gestionare a deșeurilor, care include raioaneleNisporeni, Călărași și Ungheni. Recent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a confirmat posibilitatea includerii municipiului Chișinău în Regiunea 4, care este eligibilă pentru finanțare în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Moldova”. În general, proiectul „Deșeuri solide în Moldova” va permite modernizarea și dezvoltarea sistemelor și instalațiilor regionale pentru gestionarea și prelucrarea deșeurilor solide în Republica Moldova. Acesta va contribui la crearea de noi sisteme de colectare a deșeurilor, facilități pentru procesarea materialelor organice și a deșeurilor biologice în opt regiuni ale țării. Proiectul va contribui la reabilitarea depozitelor de deșeuri regionale, iar depozitele depășite vor fi închise sau modernizate. // 15.12.2020 - InfoMarket.

Noutați dupa tema