Noutaţi

Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Internațională, membra a Grupului Băncii Mondiale, au semnat un acord de împrumut de 24,9 milioane de euro pentru programul DPO-3.

Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Internațională, membra a Grupului Băncii Mondiale, au semnat un acord de împrumut de 24,9 milioane de euro pentru programul DPO-3.

Documentul a fost semnat la 11 iulie. În aceeași zi, Guvernul a aprobat ratificarea acestuia. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat că împrumutul de 24,9 milioane de euro este alocat pentru susținerea bugetului în cadrul Programului de management economic pentru Moldova (DPO-3). Veniturile din împrumut vor sprijini eforturile Republicii Moldova de a reduce riscurile fiscale și armoniza condițiile pentru dezvoltarea sectorului privat pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și a stimula creșterea economică. Programul de management economic pentru Moldova "DPO-3" este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului strategic pentru perioada 2018-2021. Agenția InfoMarket a scris anterior că "Programul de management economic pentru Republica Moldova" (DPO-3) este un program de reforme structurale care sprijină tranziția Moldovei la un nou model, mai stabil și cuprinzător de dezvoltare și creștere a țării. Unul dintre principalele obiective ale programului este de a ajuta Moldova să reducă riscurile fiscale și să promoveze un mediu loial în economie pentru dezvoltarea sectorului privat. Moldova a aderat la Banca Mondială în 1992. Din acel moment, Moldova a alocat mai mult de 1 miliard de dolari pentru implementarea a 60 de proiecte. În prezent, portofoliul BM din Moldova include 10 proiecte active, suma totală a obligaţiunilor pe acestea fiind de 357,9 milioane dolari. //11.07.2018 — InfoMarket.

Noutați dupa tema