Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

99 de companii din Moldova vor primi aproximativ 8,4 mln. lei pentru îmbunătățirea sau transformarea proceselor de afaceri cu utilizarea tehnologiilor digitale.

99 de companii din Moldova vor primi aproximativ 8,4 mln. lei pentru îmbunătățirea sau transformarea proceselor de afaceri cu utilizarea tehnologiilor digitale.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (ODIMM), banii vor fi alocați prin “Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM”, finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile partenerilor de dezvoltare: Uniunea Europeană și GIZ Moldova. Implementarea proiectelor investiționale vor genera investiții în economie de circa 10 mln. lei. În total, 210 companii au participat la cel de-al doilea concurs de proiecte din cadrul instrumentului de suport. Potrivit deciziei Comitetului extern de supraveghere al programului, 46 de afaceri vor beneficia de grant în valoare de până la 200 mii de lei fiecare pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alte 53 – de Business Vouchere de până la 20 mii lei fiecare pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web și setare pe pagini de socializare ale afacerii. Din totalul celor 46 de companii selectate pentru obținerea de granturi, circa 29,4% sunt din domeniul prestări servicii, 23,5% - industria prelucrătoare, 19% - agricultură, 9,8% - practică activități în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicații, 5.9% - alimentație publică, iar circa 12% în alte domenii (activități de cazare, agrement, construcții, transport etc). 59% din companii sunt localizate în mun. Chișinău, 19% - în regiunea de Nord a țării, 16% - în Centru, iar 6% - în regiunea de Sud și UTA Găgăuzia. Totodată, cele 53 de întreprinderi care au fost aprobate spre finanțare în cadrul suportului sub formă de Business Voucher vor putea contracta servicii de dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line și descrierii activității companiei și produselor acesteia, aderarea la platforme de tip market-place, ce oferă posibilități de plăți online și aspecte logistice integrate. Din numărul total de companii care vor beneficia de Vouchere, 46% își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău, 23% în Nord, 21% în regiunea Centru, iar restul de 10 la sută sunt înregistrate în regiunea de Sud și UTA Găgăuzia. Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM a fost lansat în luna iunie 2020 cu scopul de a susține transformarea și dezvoltarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a valorifica potențialul inovativ și a facilita accesul companiilor pe piețele interne și externe. Până în prezent, 466 de companii au fost instruite, iar 180 au fost susținute financiar prin Granturi și Business Vouchere. Programul este finanțat din bugetul de stat, suplinit din fondurile Uniunii Europene și GIZ Moldova cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, fiind implementat de către ODIMM în parteneriat cu GoOnline, Programul Startup Moldova dezvoltat de proiectul TEKWILL, cu susținerea USAID, Suedia și UK aid. // 01.03.2021 – InfoMarket.

Noutați dupa tema