Materialele sectiunii

Guvernul a propus mecanisme suplimentare pentru siguranța acționarilor companiilor de asigurări în perioada de administrare specială.

Guvernul a propus mecanisme suplimentare pentru siguranța acționarilor companiilor de asigurări în perioada de administrare specială.

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de miercuri modificări la Legea cu privire la asigurări. Potrivit proiectului, în perioada de conducere specială, acționarii și organele de conducere ale asigurătorului (reasigurătorul) ar trebui să fie eliminate din conducerea companiei și a activelor acesteia. Cu acordul scris al autorității de supraveghere, administratorul special va putea delega unele dintre responsabilitățile sale altor persoane. În abatere de la normele actuale, cu acordul scris al autorității, supraveghetorul, adunarea generală a acționarilor asigurătorului (reasigurătorului) va putea lua decizii care nu contravin obiectivelor introducerii unei administrații speciale și care nu interferează cu punerea în aplicare a îndatoririlor și drepturilor administratorului special. În acest caz, adunarea generală a acționarilor va putea, de asemenea, să ia decizii cu privire la numirea unui reprezentant al acționarilor în perioada de administrare specială cu dreptul de a contesta decizia autorității de supraveghere privind înființarea unei administrații speciale. Proiectul de lege urmează să fie aprobat de parlamentul țării. // 09.12.2020 - InfoMarket.

Noutați dupa tema