Materialele sectiunii

CNPF a suspendat operațiunile pe conturile bancare ale companiei de asigurări Moldasig și a solicitat informații cu privire la reprezentanții administratorilor provizorii.

CNPF a suspendat operațiunile pe conturile bancare ale companiei de asigurări Moldasig și a solicitat informații cu privire la reprezentanții administratorilor provizorii.

Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a decis suspendarea operațiunilor bancare pe conturile curente și de depozit ale Moldasig. Operațiunile de retragere vor fi efectuate cu acordul prealabil al autorității de supraveghere. În plus, tranzacțiile cu activele asiguratorului sunt interzise fără acordul prealabil al CNPF. Serviciul de presă al CNPF a anunțat că, autoritatea de reglementare a luat o astfel de decizie în contextul hotărârii Judecătoriei Chișinău, adoptată la 6 noiembrie, privind compania Moldasig. Curtea, în special, a instituit administrația specială provizorie în Moldasig și a numit Confidential-Audit și Altimeea ca administratori provizorii. Printr-o decizie judecătorească, administratorul companiei, Victor Coada, și consiliul companiei au fost înlăturați din funcțiile lor. CNPF a solicitat informații și documente legate de aprobarea preliminară a persoanei delegate de Confidential-Audit pentru exercitarea temporară a atribuțiilor de funcționar în Moldasig, precum și a persoanelor delegate de Altimeea pentru exercitarea atribuțiilor membrilor consiliului companiei. Acest lucru este necesar pentru a îndeplini cerințele de profesionalism (fit&proper) și pentru a respecta Regulamentul cu privire la cerințele față de persoanele cu funcție de răspundere ale asigurătorilor/reasigurătorilor și intermediarilor în asigurări și/sau în reasigurări. După cum a fost menționat de CNPF, aceste măsuri au fost luate pentru a asigura supravegherea integrității și siguranței activelor Moldasig, precum și pentru a proteja drepturile și interesele persoanelor asigurate. Potrivit deciziei instanței, compania de audit Altimeea va gestiona acțiunile nou emise ale Moldasig - 450,1 mii acțiuni nominale ordinare la o valoare nominală de 100 lei în valoare de 45,01 mln. lei. // 10.11.2020 - InfoMarket.

Noutați dupa tema