Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Zece veterani de război au primit câte 5 000 de lei din partea NGM Company

Zece veterani de război au primit câte 5 000 de lei din partea NGM Company

Zece veterani ai conflictului de la Nistru au primit, din partea NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, un ajutor financiar în mărime de 5 000 de lei fiecare. Suportul a fost acordat în preajma Zilei Memoriei și Recunoștinței, marcată în data de 2 martie.

Reprezentantul NGM Company, care a înmânat cecurile de 5000 de lei, a precizat că proiectul de susținere socială a veteranilor a fost inițiat acum doi ani.

”Ne-am convins că veteranii de război, bărbații care și-au jertfit ceea ce au mai de preț, adică sănătatea, au nevoie de susținere acum, pentru că mulți dintre ei au grave probleme de sănătate și au nevoie de tratamente costisitoare, de lungă durată. Din acest motiv, mai ales că NGM Company este o companie cu responsabilitate socială ridicată, noi am decis că permanent vom oferi suport societății, în cazul dat – veteranilor de război”, a precizat responsabilul de comunicare al NGM Company, Alexandru Gîscă.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a salutat responsabilitatea socială a companiei, care deja de câțiva ani oferă suport financiar veteranilor.

”Eu consider că este un gest nobil din partea companiei, partenerul Loteriei Naționale, care a venit cu această frumoasă susținere a veteranilor în ajun de 2 martie, Comemorarea celor căzuți și celor care au participat la acest conflict”, a declarat Victor Gaiciuc.

La rândul său, Nicolae Gîrbu, șeful Biroului pentru relații cu veteranii de la Cancelaria de Stat Autoritățile spun că nu toate problemele veteranilor pot fi rezolvate, în momentul de față, cu efortul statului și este binevenită implicarea businessului. ”Este un gest de atenție față de curajul, patriotismul de care au dat dovadă veteranii”.

Beneficiarii ajutorului din partea companiei private spun că acești bani îi vor ajuta să depășească unele greutăți financiare, mai ales că mulți dintre ei sunt inapți de muncă.

În contextul evenimentului, reprezentanții uniunilor veteranilor consideră că statul trebuie mai activ să colaboreze cu mediul de afaceri pentru a oferi o protecție socială mai bună celor care au luptat pentru independența Republicii Moldova.

”Noi toți, ministerele de forță – Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, trebuie să conclucrăm cu asociațiile și organizațiile care au posibilitate financiară să ne acorde asistență pentru prelungirea vieții veteranilor de război”, a menționat colonelul Nicolae Macovei, copreședintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova.

Până acum, 50 de veterani ai conflictelor armate au primit ajutor din partea NGM Company. Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul pariurilor sportive și loteriilor a anunțat recent că responsabilitatea socială este o parte importantă a activității sale și că va continua proiecte care să aducă un folos real societății. În perioada 2018-2020, pentru diferite proiecte sociale, compania a alocat mai mult de 1,4 milioane de lei.

Noutați dupa tema