Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Valeriu TRIBOI vs Runda de privatizare din anul 2013: scopul minim scontat este îndeplinirea sarcinii bugetare

Valeriu TRIBOI vs Runda de privatizare din anul 2013: scopul minim scontat este îndeplinirea sarcinii bugetare

La 12 noiembrie 2013, la Casa Guvernului a avut loc o masă rotundă cu genericul ”Procesele investiționale și de privatizare”. La ședință au fost invitați reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai băncilor, companiilor de brocheraj precum și ai întreprinderilor supuse privatizării în anul curent.

 

Organizatorii – Ministerul Economiei, Agenţia Proprietăţii Publice şi Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor – au oferit detalii despre întreprinderile scoase la licitaţii, concursuri comerciale şi investiţionale în perioada noiembrie-decembrie 2013, în vederea informării societăţii şi a sporirii interesului potenţialilor investitori.

 

”Ne conducem de Legea nr.121 din anul 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, iar întreprinderile din actuala rundă de privatizare pot fi regăsite în lista întărită de Cabinetul de miniștri prin hotărîrea Guvernului nr.945 din anul 2007, iar ca scop avem atragerea investițiilor în companiile autohtone” – a declarat directorul Agenției Proprietății Publice.

 

Valeriu Triboi a făcut și o scurtă prezentare ale întreprinderilor expuse privatizării: ”Unele întreprinderi sunt expuse repetat privatizării, spre exemplu întreprinderea “Sanatoriul – Sănătate” din Ucraina, Î.S. Uzina de Bijuterii din Chișinău “Giuvaier”, S.A. Institutul de cercetare științifică “Rif – Acvaaparat”, Î.S. ”Vibropribor” și Î.S. “Energoreparații”, în timp ce alte întreprinderi vor fi o surpriză pentru investitorii potențiali: Î.S. “Hotelul Zarea”, Î.S. “Combinatul Poligrafic din Chișinău”, Î.S. Tabăra de însănătoșire pentru copii “Autodorojnik”, Î.S. Ferma de Creștere a Cailor de Rasă “At – Prolin”, Î.S. “Mina de Piatră din Mileștii Mici” și Î.S. „Întreprinderea de Reparare și Exploatare Auto”” – a mai declarat directorul agenției în cadrul prezentării.

 

”Reiterăm intențiile privind continuarea procesului de privatizare în condiții de transparență, cu atragerea investițiilor în întreprinderile autohtone, pentru dezvoltarea, modernizarea și aigurarea unui managment eficient la întreprinderile supuse privatizării, precum și atragerea mijloacelor financiare în bugetul de stat, iar scopul minim scontat este îndeplinirea sarcinii bugetare” – a conchis Valeriu Triboi.

 

Precizăm că actuala rundă de privatizare vizează cîteva zeci de întrprindei, care sunt scoase la privatizare atît prin licitații cu strigare, licitații cu reducere, licitații prin intermediul Bursei de Valori, cît și concursuri comerciale, investiționale. Pronosticul veniturilor scontate în rezultatul expunerii la privatizare a bunurilor proprietate de stat în perioada noiembrie – decembrie 2013, raportate la prețul inițial de vânzare, constituie 1 144 422 860 lei.

 

De notat că și Vice-ministrul Economiei Dumitru Godoroja a accentuat la finele ședinței importanța privatizării în condiții transparente: ”Vom practica asemenea prezentări la fiecare rundă de privatizare. Dorim o transparență totală, în acest sens. Angajații Agenției Proprietății Publice vor oferi asistența neceasară tuturor persoanelor interesate în procesul de privatizare iar noi vom informa suplimentar și misiunile diplomatice areditate la Chișinău despre rezultatele privatizării la noi în țară și ofertele statului la acest capitol”.

 

Serviciul de presă al APP


Noutați dupa tema